[80 1,9 TDI SEDAN]podłączenie radia pioneer
[80 1,9 TDI SEDAN]podłączenie radia pioneer
Witam,
Kupiłem radio PIONEER DEH-X3500Ui ponieważ miałem radio starego typu i chciałem nowsze....
Mój problem wygląda następująco: nie wiem jak podłączyć to radio do mojego audi. Sprawdzałem to radio pod prostownikiem podłączając do plusa żółty(jest to kabel plus nie wiem dlaczego żółty) i czerwony( jeśli bym nie połączył tego kabla z żółtym to radio by się nie włączyło- co to jest za kabel ten czerwony?) a do masy czarny i radio zadziałało.
Bardzo bym prosił o podpowiedź jak podłączyć to radio do samochodu.
Dzięki wielkie.
Kupiłem radio PIONEER DEH-X3500Ui ponieważ miałem radio starego typu i chciałem nowsze....
Mój problem wygląda następująco: nie wiem jak podłączyć to radio do mojego audi. Sprawdzałem to radio pod prostownikiem podłączając do plusa żółty(jest to kabel plus nie wiem dlaczego żółty) i czerwony( jeśli bym nie połączył tego kabla z żółtym to radio by się nie włączyło- co to jest za kabel ten czerwony?) a do masy czarny i radio zadziałało.
Bardzo bym prosił o podpowiedź jak podłączyć to radio do samochodu.
Dzięki wielkie.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 19:24 przez dawid9494, łącznie zmieniany 2 razy.
Kod: Zaznacz cały
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/dolkab.htm
- rodzynek87
- Forum Audi 80
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Zrobiłem tak jak pisaliście koledzy i radio działo tylko jest jeszcze jeden problem. A mianowicie: jeśli chce wyłączyć radio muszę zdjąć panel bo inaczej nie da się wyłączyć. Przytrzymywałem przycisk off ale nie wyłącza się całkowicie( głos się wyłączy ale na wyświetlacz cały czas się świeci wraz z godziną).
I mam takie pytanie czy jeśli będę wyłączał radio poprzez zdjęcie przedniego panelu nie uszkodzę radia?? I czy radio nie będzie pobierało nie potrzebnie prądu z akumulatora?
I mam takie pytanie czy jeśli będę wyłączał radio poprzez zdjęcie przedniego panelu nie uszkodzę radia?? I czy radio nie będzie pobierało nie potrzebnie prądu z akumulatora?
- rodzynek87
- Forum Audi 80
:roll: , rozumiem ze masz te radio http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... EH-X3500UI
co Ty sie z choinki urwałes?
jak mozesz uszkodzic radio wyciagajac panel :shock:
jak Ci za duzo pradu bierze to w niebiesko czarnej kostce masz plus po zaplonie (niebiesko czarny kabel)podlacz sobie tam zasilanie radia a pamiec zostaw tak jak masz 8-) :oops:
[ Dodano: 2013-02-21, 18:45 ]
kostka-> sciagasz oslone pod nogami, wsadzasz glowe i na wprost jest
co Ty sie z choinki urwałes?
jak mozesz uszkodzic radio wyciagajac panel :shock:
jak Ci za duzo pradu bierze to w niebiesko czarnej kostce masz plus po zaplonie (niebiesko czarny kabel)podlacz sobie tam zasilanie radia a pamiec zostaw tak jak masz 8-) :oops:
[ Dodano: 2013-02-21, 18:45 ]
kostka-> sciagasz oslone pod nogami, wsadzasz glowe i na wprost jest