Witam mam pytanie do kolegów moim autkiem jest AUDI 80 B4 Avant 1994,zakupiłem przejsciówkę OBD na OBD II i interfejs ELM 327 OBD II Bletooth,na telefonie z Androidem na pokładzie zainstalowany program Torque czy za pomocą tego zestawu istnieje możliwość przeglądania chociaz niektórych parametrów ?
Poczytałem trochę w necie ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem,spróbowałem sam to uruchomić ale mimo że sparowałem urządzenia nie mogę się połączyc na interfejsie ELM pali się czerwona dioda co jakiś czas mrugają różne diody a na tablicy rozdzielczej mruga pomarańczowa kontrolka ssania co jest żle?
Czy za pomocą tego zestawu i za pomocą jakiego programu połączę się z laptopem czy też połaczę się tylko za pomocą kabla (mam VAG-COM 311-2,VWTool)
Nie chodzi mi o fullserwis ale tak dla siebie aby wiedzieć czasem co boli moją Niunię.
Pozdrawiam.
[AUDI 80 B4] połączenie via ELM327
[AUDI 80 B4] połączenie via ELM327
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2012, 16:33 przez QWON, łącznie zmieniany 1 raz.
- karolas123
- Forum Audi 80
karolas123 otóż musze Ci powiedzieć że za pomocą ELM327,programu OBDScope v1.70,Nokii N8 udało mi sie połączyc z Niunią (80 B4 1z 1994r).
Jest to połowiczny sukces bo informacje jakie się pojawiły są bardziej niż marne;
-napiecie gniazda OBD i ze dwie inne nic nie znaczące wartości ale będę chyba dalej walczył w miare posiadanego wolnego czasu .Pozdrawiam.
-
Jest to połowiczny sukces bo informacje jakie się pojawiły są bardziej niż marne;
-napiecie gniazda OBD i ze dwie inne nic nie znaczące wartości ale będę chyba dalej walczył w miare posiadanego wolnego czasu .Pozdrawiam.
-
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80