Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABC] potrzebny elektryk z Poznania

ODPOWIEDZ
brontokoparka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABC] potrzebny elektryk z Poznania

Post autor: brontokoparka » 01 wrz 2013, 16:34

Witam!
Jestem tutaj nowy.
Otoz kupilem swoje pierwsze audi w zyciu.. wczesniej byly vw i skody.
mam swoja wymarzona 80 w Quattro. pomimo GÓRY pracy ktora mnie czeka zeby auto bylo cacy i tak jestem zadowolony ! <ok>
problem w tym ze karoseria i silnik jest w super stanie natomiast elektryka lezy i kwiczy.
nie dzialaja zegary :-( . po sprawdzeniu kabli w tylniej klapie - sa ok. wymienilem kostke stacyjki. akumulator. bezpieczniki, sprawdzilem wszystkie kostki. a zegary nadal nie dzialaja. nie widze kontrolek, obrotow, poziomu paliwa, temp. cieczy chlodzacej. dziala tylko zliczanie km i predkosciomierz. szukam osoby ktora jest w stanie mi to zdiagnozowac(podejrzewam zimne luty) i naprawic lub odsprzedac zegary w znosnej cenie.

tutaj link z YT
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 17:09 przez brontokoparka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
quattroBandit
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: quattroBandit » 02 wrz 2013, 14:29

brontokoparka pisze:dziala tylko zliczanie km i predkosciomierz
aaalbo aż, bo wielu nie działa zliczanie km, zazwyczaj sprzela ze starosci zebatka ;)
sprawdzałeś czy masz masę na zegarach? często to jest właśnie przyczyną wariujących zegarów...
a co do elektryka, to coś się pawelrybak (w temacie o spotach gdzies tam sie udzielal na 10/11 stronie) chwalil, że niby jest elektrykiem ;)

Awatar użytkownika
Leo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Adam
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Post autor: Leo » 02 wrz 2013, 14:33

częstą przyczyną niedziałających zegarów jest przepalony regulator napięcia z tyłu zegarów, taki trójnóżkowy, patrząc od tyłu jest z lewej strony i go widać.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 02 wrz 2013, 19:52

brontokoparka pisze:po sprawdzeniu kabli w tylniej klapie - sa ok
te kable z tylu sa wazne jedynie dla podswietlenia, dodatkowo moze byc przepalona sciezka kolo potencjometru podswietlenia w liczniku

jezeli chodzi o brak dzialania zegarow to moze byc przelamana sciezka, na plytce licznika, raczej nie znajdziesz pekniecia, gdyz wielokrotnie ludzie wyciagaja liczniki i przeginaja plytke

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl