[B3 90 2.0i PS] problem z komputerem
[B3 90 2.0i PS] problem z komputerem
witam ma mały problem odnośnie komputera , pokazuje mi tylko na ile km. zostało mi paliwa. a jak zmienię żeby mi pokazywał np spalanie to już nie pokazuje. I jeszcze ostatnio chciałem podpiąć pod komputer to wogóle ni chciał się połączyć.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
bo moze nie dostaje sygnalu spalania, przewod gdzies sie zruszyl, licznik nie laczy, licznik nawet sie tez mogl zepsuc :mrgreen:
napisz czy ty go zakladales czy to fabryczny montaz, czy miales cos podobnego wczesniej itp info z tym zwiazane, i czy masz na mysli komputer pokladowy
powinienes wiecej szczegolow podac
napisz czy ty go zakladales czy to fabryczny montaz, czy miales cos podobnego wczesniej itp info z tym zwiazane, i czy masz na mysli komputer pokladowy
powinienes wiecej szczegolow podac
To jest fabryczny ten miedzy zegarami z początku działał a później jakoś jeździłem nie zwracałem uwagi i teraz zauważyłem że nie wskazuje wszystkiego , jak przełącze na średnią prędkośc to wyskakuje mi cały czas jedynka i jak zresetuje to odrazu wskakuje jeden. A odnosnie tego podłączenia do komputera to przez to złącze OBD sie nie chce połączyc. Wogule nie wykrywa. Agdzie jest ten licznik i te przewody od niego?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Komputer pokładowy w Twoim aucie bierze sygnał z potencjometru przepływomierza powietrza przy rozdzielaczu paliwa, sprawdź wtyczkę może się wypięła.
Drugi sygnał niezbędny do jego działania to wzbogacenie mieszanki, ale nie ustaliłem jeszcze skąd to idzie.
Nie podłączysz swojego auto do żadnego VAGa, komputera, OBD, itp. To jest zwykły wtrysk mechaniczny, jego pracą nie steruje żadne ECU, tylko czysta mechanika.
Drugi sygnał niezbędny do jego działania to wzbogacenie mieszanki, ale nie ustaliłem jeszcze skąd to idzie.
Nie podłączysz swojego auto do żadnego VAGa, komputera, OBD, itp. To jest zwykły wtrysk mechaniczny, jego pracą nie steruje żadne ECU, tylko czysta mechanika.