[ B4 ABK ]Problem z Ładowaniem Akumulatora Przez Alternator
[ B4 ABK ]Problem z Ładowaniem Akumulatora Przez Alternator
A wiec zwracam do was z wielkim znakiem zapytania co do ladowania akumulatora przez alternator
1)i najbardziej denerwujace nie laduje mi alternator akumulatora
2)nie pali sie lampka z ladowaniem akumulatora
3)kiedy pada mi elektryka to i gasnie mi silnik to pewnie jest jasne i znam odp. na to ze nie laduje alternator
4)szczotki wymienilem w alternatoze bo faktycznie byly juz dosc zuzyte tak jak i regulator napiecia i oczywiscie przeczyscilem go bo byl troszku zasniedzialy i zerdzewialy po calej zimie nie odpalania i dalej mam to samo nie laduje
5) nie mam pojecia co jest z nim nie tak
Prosze o wszelka pomoc z tym co sie tak zepsulo i przepraszam za bledy jak jakies zrobilem z ortografia mam lekkie problemy ;p
1)i najbardziej denerwujace nie laduje mi alternator akumulatora
2)nie pali sie lampka z ladowaniem akumulatora
3)kiedy pada mi elektryka to i gasnie mi silnik to pewnie jest jasne i znam odp. na to ze nie laduje alternator
4)szczotki wymienilem w alternatoze bo faktycznie byly juz dosc zuzyte tak jak i regulator napiecia i oczywiscie przeczyscilem go bo byl troszku zasniedzialy i zerdzewialy po calej zimie nie odpalania i dalej mam to samo nie laduje
5) nie mam pojecia co jest z nim nie tak
Prosze o wszelka pomoc z tym co sie tak zepsulo i przepraszam za bledy jak jakies zrobilem z ortografia mam lekkie problemy ;p
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2010, 20:25 przez tegez, łącznie zmieniany 2 razy.
- damian19772
- Forum Audi 80
Nie wiem jak jest w audi, ale w Almerze N15 był bezpiecznik w obwodzie ładowania. Sprawdź ten trop. Generalnie lampka mogła się spalić i dlatego nie świeci. Chyba, że przed zapaleniem autka lampka się pali no to wtedy przyczyna może być inna.
Regulator jest prawdopodobny, ale najpierw trzeba dojść dlaczego lampka nie świeci.
Regulator jest prawdopodobny, ale najpierw trzeba dojść dlaczego lampka nie świeci.
- lukaszhaha
- Forum Audi 80
jak ci kontrolki nie świecą od ładowania i jakaś obok to nie wymontowywuj nic z deski tylko do alterka masz dwa kable podłączone jeden grubszy to plusowy od aku a ten cieńszy to będą dwa dotkij do masy i powinny się zaświecić jak sięzapalom to są oki to przykręcasz je wyjmujesz regulator tak jest taka blaszka na pół w końcuwce przecięta co styka się z rekulatorem to stykasz ją z masą jak się świecą kontrolki to masz regulator padnięty a jak nie śiwecą to ślubki wystające z alterka odkręć od nich kable i sprawdz czy się nie obracają prawo lewo jak tak jest alterka wyjmujesz rozkręcasz i lutujesz zerwane połączenia z tą śrubką i powinien działać
[ Dodano: 2010-04-18, 16:36 ]
aha co tam koledzy wyżej napisali mi kontrolki nie świeciły ale jak przygazowałem to 2500-3500 obr/min to ładowanie się załanczało
[ Dodano: 2010-04-18, 16:36 ]
aha co tam koledzy wyżej napisali mi kontrolki nie świeciły ale jak przygazowałem to 2500-3500 obr/min to ładowanie się załanczało