[1.8 PM audi b3] Problem z ładowaniem
[1.8 PM audi b3] Problem z ładowaniem
Witam serdecznie mam taki problem który nie może czekać....
Robi mi się następująca rzecz:
1 odpalam auto wszystkie kontrolki zapalają się normalnie
2 po przejechaniu kilku km pada obrotomierz
3 odpalam auto na nowo nie świeci żadna kontrolka oraz nie wlancza się obrotomierz
PS został wymieniony regulator napięcia oraz posprawdzane wszystkie paski oraz alternator
Proszę o pomoc...
Robi mi się następująca rzecz:
1 odpalam auto wszystkie kontrolki zapalają się normalnie
2 po przejechaniu kilku km pada obrotomierz
3 odpalam auto na nowo nie świeci żadna kontrolka oraz nie wlancza się obrotomierz
PS został wymieniony regulator napięcia oraz posprawdzane wszystkie paski oraz alternator
Proszę o pomoc...
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2012, 19:39 przez kojak666, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Stabilizator nie ma nic wspólnego z zegarami prędkościomierza,obrotomierza, kontrolkami itd. jedynie z wskaźnikami temp. silnika i paliwa.Pitras pisze:stabilizator
Jedynie co można podejrzewać to zanik napięcia w niebieskiej wtyczce nr16.
Dodatkowe pytania
Czy działa zegarek? jak z prędkościomierzem? wskaźnikami temp. i paliwa? i co oznacza kontrolki jakie?
a wiec prędkościomierz pokazuje wszystko dobrze zegarek jest temp paliwo pokazuje dobrze podświetlanie całej deski jest kierunkowskazy pokazuje a reszty nie ma żadnej kontrolki no i obrotomierza...a i mam jeszcze pytanie czy obrotomierz może być zależny od alternatora bo zauważyłem ze jak pada mi to nie mam ladowania i przy potwórnym odpaleniu nic juz nie świeci...
Przed odpaleniem powinno zapalić się 3 kontrolki oleju ladowania i czegoś jeszcze oraz to co jest nad wszystkimi tymi kontrolkami a nie zapala się nic...
Przed odpaleniem powinno zapalić się 3 kontrolki oleju ladowania i czegoś jeszcze oraz to co jest nad wszystkimi tymi kontrolkami a nie zapala się nic...
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Czyli co ręcznego też nie świeci kontrolka?
W PM altek jest niezależny do obrotomierza sygnał brany z czujnika Halla. Masz b3 wiec dodatkowe ikonki to tylko dwie kontrolki jest wpływ świecenia na brak ładowania.
Uszkodzona ścieżka na płytce. Dokładnie prześledź odcinek od "+" stabilizatora do kontrolek idzie ścieżka nad licznikiem km.
W PM altek jest niezależny do obrotomierza sygnał brany z czujnika Halla. Masz b3 wiec dodatkowe ikonki to tylko dwie kontrolki jest wpływ świecenia na brak ładowania.
Uszkodzona ścieżka na płytce. Dokładnie prześledź odcinek od "+" stabilizatora do kontrolek idzie ścieżka nad licznikiem km.