Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0+LPG ABT]Problem z odpalaniem

ODPOWIEDZ
boro05
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0+LPG ABT]Problem z odpalaniem

Post autor: boro05 » 05 gru 2011, 11:05

Witam, mam problem z odpalaniem, wszystko zaczeło się jakiś tydzień temu kiedy zniknęły mi światła drogowe, nasępnie dwa dni temu zaczeły mi padać kierunkowskazy(przestają migać po paru min jazdy) odblokowywały się po uderzeniu pod kierownice ręką, no i tak jeździłem stukając przy skręcaniu, w końcu zgasiłem na chwile i już nie mogłem jej odpalić, po przekręceniu kluczyka delikatnie zakręci jeden obrót i wszystkie diody migają jak szalone, wcześniej nie miałem żadnych problemów z rozruchem itp. Na pych normalnie mi odpaliła. Może to być przekaźnik rozrusznika?Bo rozrusznik to raczej odpada skoro te diody tak szaleją i jak wcześniej normalnie kręcił, więc stawiam na elektryke. Jakieś pomysły?;/

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Michal
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG
Kontakt:

Post autor: bloku » 05 gru 2011, 11:32

Sprawdź stacyjkę oraz całe okablowanie przy kierownicy - wychodzi na to, że masz gdzieś tam zwarcie. Często lewa górna kostka się wypala i może powodować zwarcie na cały układ.

boro05
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: boro05 » 08 gru 2011, 12:14

Bwiłem się, rozkręcałem szukałem co sie okazało dziury w całym, akumulator wymieniłem, poczyściłem styki w przekaźniku kierunków i śmiga. A długich jak nie było tak i nie ma ale narazie sobie tym głowy nie będe zawracał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl