Witam.
Przepalił mi się włącznik podgrzewania tylnej szyby i jestem na etapie planowania zakupu nowego. Z tym, że, z tego co widzę, dostępnych jest co najmniej kilka modeli takich włączników. Mój, o numerze 893 941 503, ma 6 pinów, a widuję głównie 5-pinowe i zastanawiam się czy jak kupię inny to zadziała, nie chciałbym wyrzucać kasy w błoto, szczególnie, że zakup takiego banału na allegro z przesyłką to nieraz ponad 30zł. Czytałem gdzieś również, że te włączniki lubią się skopcić i warto je wymienić na inny model, z fabrycznym zabezpieczeniem przed takimi incydentami. Stąd pytanie: muszę polować na ten szczególny numer seryjny czy mogę kupić pierwszy lepszy?
Pozdrawiam.
[B3 1.8 JN] Problem z wyborem włącznika ogrzewania tylnej sz
Pewności nie mam ale wydaje mi sie, ze każdy będzie pasował. Sam zakładałem już kilka i każdy działa a różnice jakie zauważyłem to takie, że w tym co miałęm oryginalnie to miał takie blaszki które sie przesuwały i załączały styki chyba i podświetlenie miał na dwie żarówki. W tym co mam teraz to jest jakiś układ na płytce i ma 3 małe diody do podświetlenia. Zresztą może ktoś sie jeszcze wypowie co zna temat.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To mi już tam rybka czy będzie się zatrzaskiwać czy nie, ważne żeby działało, a nie ukrywam śpieszy mi się i chciałbym to zrobić jak najszybciej.
I tak, ten mój włącznik to właśnie ten z tymi blaszkami i podświetleniem na dwie żarówki. Jak już wcześniej wspomniałem; widziałem masę tych włączników, jednak różniących się od siebie mniej lub bardziej, a ten dokładny model ciężej znaleźć, stąd pytanie.
[ Dodano: 2014-12-05, 19:28 ]
To jak, Panowie, jakaś pewna odpowiedź?
I tak, ten mój włącznik to właśnie ten z tymi blaszkami i podświetleniem na dwie żarówki. Jak już wcześniej wspomniałem; widziałem masę tych włączników, jednak różniących się od siebie mniej lub bardziej, a ten dokładny model ciężej znaleźć, stąd pytanie.
[ Dodano: 2014-12-05, 19:28 ]
To jak, Panowie, jakaś pewna odpowiedź?