Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ALL] Pytanie o wiazke kabli

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ALL] Pytanie o wiazke kabli

Post autor: Canibal » 01 paź 2010, 16:58

Witam mam pytanie czy rózni sie czyms wtyczka pod kierownica ?Chodzi mi o taka kremowa wtyczke która jest podzielona na 2 czesci jedna duza i jedna mala kosteczka.Kolor kremowy lub cos podobnego :) Interesuje mnie czy róznią sie te kbale od innych modeli B4.Głownie chodzi mi o moj model ABT .Poprzednie moje abt bylo gołe bez AC/BC a teraz to mam czy to jest jakas roznica w tych kablach czy to idzie w innej wiązce ?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 01 paź 2010, 18:29

Mógłbyś wrzucić zdjęcia tej kostki? Bo jakoś nie mogę skojarzyć.

Chodzi tobie o jedną z tych które są jedna nad drugą? Co jest do nich podłączone.

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 01 paź 2010, 18:57

tak dokladnie one sa jedne pod druga .niestety zdjecia nie mam ale jutro postaram sie zrobic i wrzuce.generalnie łacznie sa 3 kostki .

Ta o która ja pytam jest tak jakby dwuczesciowa.

Druga sprawa moze ktos bedzie wiedzial , pod deska rozdzielcza jest gruba wiazka z kablami i jest tam gruby czarny przewód. I chcialbym sie dowiedziec co to za kabel :D i czy we wszystkich B4 ten kabel ma te same wlasciwosci ;)

hmm mam tylko takie foty.
Obrazek

Obrazek

i teraz tak zdjecie nr 1 prezentuje te kostki.na tym foto widac zółta i ta kremowa o która mi chodzi.

Zdjecie nr2 prezentuje

wiazka kabli oznaczona jako 1 pokazuje ta wiazke gdzie znajduje sie czarny przewód gruby co to jest za przewód i czy w b4 spelnia on ta sama funkcje ?

kostka nr 2 to jak wyzej o ta kostke mi chodzi.

Awatar użytkownika
maciek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek12 » 01 paź 2010, 21:14

Ta kremowa kostka ( choć ja ją zawsze nazywałem brązową... ) to kostka od całego tylnego oświetlenia, są też w niej sygnały od krańcówek i coś tam jeszcze... Ta kostke masz luźną, że sie pytasz? Jak tak, to wogóle masz światła na tyle?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 01 paź 2010, 21:30

Mi jakoś nie przychodzi do głowy od czego mogła by być ta kostka.

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 02 paź 2010, 16:14

Hehe
maciek12 pisze:Ta kostke masz luźną, że sie pytasz? Jak tak, to wogóle masz światła na tyle?
Czy ja pisalem ze nie mam swiatel czy cokolwiek ? :) Pytam sie czy w aucie bez AC/BC one maja takie same funkcje jak w aucie z AC/BC.

No i druga sprawa ten czarny kabel o ktorym pisalem wyzej ;) niestety lepszych fot nie posiadam .

Hmm pomoze ktos ? :) bo gdybym wiedzial te 2 informacje moze mi to pozwoli zaoszczedzic troche kasy :)

Awatar użytkownika
maciek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek12 » 03 paź 2010, 09:24

Według mnie to nie mają one innych funkcji, chyba że przekaźnik od świateł w AC ( coś mi sie obiło o uszy, że on z tyłu auta kładziony, ale pewności nie mam ). Jak wspominałem w węższej częsci tej wtyczki jest sygnał z krańcówek i coś jeszcze ( ten czerwono czarny kabel ), a w szerszej czści wszystko, co leci na tył, czyli oświetlenie rejestracji, stopy, kierunki, przeciwmgielne itp. <ok>

Co do czarnego kabla to opisz tę wiązke bardziej, skoro nie masz innej foty... zobacz skąd ona biegnie, gdzie ona biegnie... Bo niestety w B4 jest kilka czarnnych kabli... ;-)

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 03 paź 2010, 17:47

Cóż dziś zabrałem sie jednak za przekładke alarmu samemu :) I jednak w tej kostce kable sa identyczne jak w mojej poprzedniej .Nawet ten czarny kabel o ktorym pytalem ( juz wiem co to za kabel i do czego) takze sie zgadza.Przełożyłem alarm i wszystko działa jak nalezy :P

Swoja droga mam do sprzedania poprzedni "alarm" :P Dla chetnych jakby ktos mial problem z podpieciem alarmu Tytan ds300PA to piszcie smiało ;) dzis opanowałem ten temat celująco ;)

Dzięki wszystkim za pomoc :) :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl