[80 B4 Avant 1.9TDI] wycieraczka tylna
i ja dołączam się do tematu... tyle, że u mnie spryskiwacz działa poprawnie... a wycieraczka stoi jak wryta. Na krótko działa, przekaźnik pod tylną kanapą "pstryka" (nie sprawdzałem napięć- nie mam miernika) - i ten stary i nowy którego właśnie zakupiłem. Wycieraczki przedniej szyby też głupiały na czasówce - raz chodziły ciągle a raz na czasówce ale w przyspieszonym tempie - wymieniłem przekaźnik 229 i po problemie w odróżnieniu od tyłu.... Nie wiem..jechać do elektryka czy sam jestem w stanie ogarnąć problem ?
Witam. U mnie było podobnie,wycieraczka działa albo nie dział,sprawdzałem przekaznik pod tylną kanapa i byl ok,chodz pozniej po wyjeciu byl przepalony lut,chwilowo wyjąłem go i podłączyłem na krotko(drutem od migomaga) i działało,no ale tak na dłuzszą metę niebędę sie bawił i kupiłem na allegro taki sam przekaznik,wstawiłem i dzialal do czasu.Sprawdzam kolejny raz i znow przepalony lut,przyczyną byly przelamane koszulki przewodów w tylnij klapie.Dobra cienka izolacja pomogla i wycieraczka działa do dzis ja nówka
qmaczo pisze:Witam, a ja mam taki problem z tyłu wycieraczka staje w różnych miejscach nie powraca na pierwotne miejsce, a z przodu jak nasikam w dół dźwignię to wycieraczki z przodu również w różnych miejscach się zatrzymują. Gdzie tkwi problem ?
tutaj chodzi o przód i tył czyli problem tkwi w bezpiecznikach
rozkręciłem wycieraczkę i było od spodu za dużo podkładek (ktoś już musiał gmerać) i teraz normalnie ściera. Silnik jest suchy nie było nic widać żeby coś było zalane, a mimo to staje gdzie chce w różnych pozycjach. Podejrzewam że mogą się w silniczku zużyć szczotki w silniczku. Postaram się w tym tygodniu to sprawdzić.
[ Dodano: 2010-02-24, 21:16 ]
problem z tylną szybą rozwiązany- kabelek pękł na zgięciu klapy
oraz problem z tylną wycieraczką również rozwiązany- wirnik był przetarty w kilu miejscach, wstawiłem nowy (używany) i chodzi jak malina
piotr2210, z tego co mi wiadomo ze swojego doświadczenie to nie jest wymienny
problem z tylną szybą rozwiązany- kabelek pękł na zgięciu klapy
oraz problem z tylną wycieraczką również rozwiązany- wirnik był przetarty w kilu miejscach, wstawiłem nowy (używany) i chodzi jak malina
piotr2210, z tego co mi wiadomo ze swojego doświadczenie to nie jest wymienny
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
https://audi80.pl/b4-1z-avant-tylni- ... t18082.htmSpietyq pisze:Jak podczas pryskania powinien zachowywać się tylny spryskiwacz w wycieraczce