[B4 TDI] Cieknąca ropa
Badyl, ciezko powiedziec skąd masz te wycieki, musisz wszsytko posprawdzać, ale z tego co widzę na foto do wymiany masz przewody paliwowe. Miałem u siebie pordzewiale aż zaczeły przeciekać. Podjechałem do gazownika i kupiłem rurkę miedzianą w oplocie z wężyka. Przejeździłem tak prawie dwa lata i wszystko jest dobrze.
Ten co idzie z baku 8mm, a powrotny 6mm
W tym temacie dodatkowo masz wszystko dokładnie opisane
https://audi80.pl/b4-1z-przewody-pal ... di&start=0
W tym temacie dodatkowo masz wszystko dokładnie opisane
https://audi80.pl/b4-1z-przewody-pal ... di&start=0
-
- Forum Audi 80
witam,
Miałem identyczny problem z cieknącą ropą. ja nie wymieniałem całych przewodów z braku czasu a przede wszystkim garażu z kanałem. jakoś przed zima to było 2010. Odpiąłem zacisk opaski, wyjąłem cieknąca rurkę, wyczyściłem i zasmarowałem silikonem WHIRTA (akurat taki miałem) na odcinku około 10 [cm].później okręciłem to taśmą izolacyjną (używaną przez elektryków), znów silikonem i drugą warstwę taśmy. rozwiązanie może na krótką metę ale jak zarazie wycieku brak.
pozdrawiam
Miałem identyczny problem z cieknącą ropą. ja nie wymieniałem całych przewodów z braku czasu a przede wszystkim garażu z kanałem. jakoś przed zima to było 2010. Odpiąłem zacisk opaski, wyjąłem cieknąca rurkę, wyczyściłem i zasmarowałem silikonem WHIRTA (akurat taki miałem) na odcinku około 10 [cm].później okręciłem to taśmą izolacyjną (używaną przez elektryków), znów silikonem i drugą warstwę taśmy. rozwiązanie może na krótką metę ale jak zarazie wycieku brak.
pozdrawiam
prościej i szybciej by było gdybyś odciął kawałek tego przewodu gdzie ci przeciekało i połączył byś go gumowym wężem i zacisnął opaskami oczywiście lepsze rozwiązanie niż z tym silikonem ponieważ paliwa wchodzą w jakąś dziwną reakcje z izolacja że izolacja po jakimś czasie robi się jak guma (tak jakby się topi) nie raz to już zauważyłem.
Każdy sposób jest dobry na chwile żeby tylko nie ciekło ale i tak prędzej czy później powinieneś wymienić cały przewód najlepiej odrazu dwa bo po co robić to samo dwa razy
Pozdro
Każdy sposób jest dobry na chwile żeby tylko nie ciekło ale i tak prędzej czy później powinieneś wymienić cały przewód najlepiej odrazu dwa bo po co robić to samo dwa razy
Pozdro