Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[B4 1.6 ADA] Dobór tylnej wycieraczki do avanta

ODPOWIEDZ
dziela

[B4 1.6 ADA] Dobór tylnej wycieraczki do avanta

Post autor: dziela » 14 paź 2014, 14:08

Proszę o pomoc bo zaraz mnie trafi.

Mam założone pióro na tył typu aero. Działa ale wygląda strasznie.
Przy próbie zakupu innego pióra 40cm w standardzie okazuje się, że wycieraczka w połowie jest dociskana do szyby, w połowie odstaje. Wygląda na to, że sprężyna w ramieniu wpływa na taki układ.

Wie ktoś, jaką kupić wycieraczkę, by pasowało. Testowałem już różne, nic nie pasuje.

Niestety nie mam oryginalnego zaczepu do pióra... tylko ta nieszczęsna wycieraczka aero w miare pasuje, ale myślę, że wynika to z bardzo dużej różnicy odległości między ramieniem i piórem.

Proszę o pomoc.

Dzięki,
dziela

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 14 paź 2014, 16:06

dziela pisze:Wygląda na to, że sprężyna w ramieniu wpływa na taki układ.
Również mi się tak wydaje. W sumie, to nie sama sprężyna, tylko prawdopodobnie przegub ramienia wycieraczki przyrdzewiał i stwarza opór. Dopóki go nie rozruszasz lub nie wymienisz, to raczej żaden typ wycieraczki nie będzie działał.

dziela

Post autor: dziela » 14 paź 2014, 18:41

IC69 pisze:
dziela pisze:Wygląda na to, że sprężyna w ramieniu wpływa na taki układ.
Również mi się tak wydaje. W sumie, to nie sama sprężyna, tylko prawdopodobnie przegub ramienia wycieraczki przyrdzewiał i stwarza opór. Dopóki go nie rozruszasz lub nie wymienisz, to raczej żaden typ wycieraczki nie będzie działał.
Przegub ramienia na 100% ok wszystko pracuje ładnie i bez oporów. Problem polega na tym, że każde pióro na wysokości ramienia dociskane jest przez sprężynę.

Skoro wycieraczka aero pracuje poprawnie, wydaje mi się, że źródło problemu jest w zaczepie pióra - a dokładnie wysokości pióro ramię.
Uniwersalne po prostu nie spełniają zadania...

Kwestia czy jest takie na rynku które podejdzie....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl