Etka widzi 550mm bez wyszczególnienia na lewo/prawoKelis.Zx145 pisze:Jaka jest długość wycieraczek fabrycznie w b4 coupe? domyślam się ze taka sama jak w reszcie ale chce sie upewnić i kupić takie jak powinny być bo moje są już zjechane i nie wiem czy poprzedni właściciel zakładał taką długoś jak należy.
[B4 ABT] Jakie wycieraczki
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Też mam ALCA, bardzo dobre mimo że kupuję w tesco. Mam rozmiar 510mm i nic mi nie odstaje, zawsze można przekręcić pióra wycieraczek w inną pozycję.grze pisze:Ja teraz się przerzuciłem na wycieraczki ALCA grafitowane. ok. 9 zł za sztukę w motoryzacyjnym. a z prawej strony mam obecnie wycieraczkę 45 mm i nadal odstaje od szyby :lol:
Jeśli chodzi o wycieraczki nowego typu to miałem je założone przez tydzień i wyrzuciłem. Zbyt słaby docisk powodował takie skrzeczenie, że zmarłegoby obudziło:)
E tam, bzdury piszecie że bezszkieletowych ramię nie dociska, albo że przeskakują po szybie. Jak kupicie szajs to nie ma się co dziwić, też kiedyś chciałem oszczędzić - kupiłem no name i zostawiały smugę, dość szybko się ich pozbyłem. Od paru lat używam markowych bezszkieletowych i nic nie przeskakuje, wycierają rewelacyjnie. Miałem Trico, Valeo, szajs o którym wspomniałem wcześniej i teraz mam Boscha - chyba najlepsze ze wszystkich jakie używałem.
Co do długości to aktualnie mam 2x530 i prawa odstaje oczywiście w położeniu spoczynkowym
Co do wymiany samych gumek... ehhhhh, dobra zostanie bez komentarza. Jak koledze pasuje to nic mi do tego <ok>
Co do długości to aktualnie mam 2x530 i prawa odstaje oczywiście w położeniu spoczynkowym
Co do wymiany samych gumek... ehhhhh, dobra zostanie bez komentarza. Jak koledze pasuje to nic mi do tego <ok>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Też mam te banany bezszkieletowe, kupiłem jakieś no name za 30zł :mrgreen: ale nie powiem, dają rade, mam je jakoś od listopada, od tego czasu zamieniłem tylko strony bo już ta od kierowcy zaczęła lekko rozmazywać. Do tej pory ramiona dociskają dobrze, nic nie przeskakuje po szybie. Żeby wydawały jakieś dźwięki też nie słyszałem. Następnym razem też wezmę banany ale chyba zainwestuje w Bosha