[B4 ABK] Jakie wycieraczki ?
[B4 ABK] Jakie wycieraczki ?
Jakie wycieraczki kupić? Chodzi mi o długość. Jakiej firmy produkujące wycieraczki wg was są najlepsze?
Ostatnio zmieniony 21 cze 2012, 21:10 przez emil0893, łącznie zmieniany 1 raz.
Najprościej było by zmierzyć te co masz i po problemie
Wg katalogu powinno być 2x530mm ale w takiej konfiguracji po stronie pasażera na dole zostaje niewytarty kawałek bo szyba jest załamana (chociaż mi to nie przeszkadza i mam 2x530mm). Może spróbuj po stronie pasażera założyć 500mm.
Co do firmy to ile ludzi tyle opinii. Ja uważam za najlepsze wycieraczki Bosch Aerotwin, teraz takich używam - niestety cena nie jest zbyt atrakcyjna.
Wg katalogu powinno być 2x530mm ale w takiej konfiguracji po stronie pasażera na dole zostaje niewytarty kawałek bo szyba jest załamana (chociaż mi to nie przeszkadza i mam 2x530mm). Może spróbuj po stronie pasażera założyć 500mm.
Co do firmy to ile ludzi tyle opinii. Ja uważam za najlepsze wycieraczki Bosch Aerotwin, teraz takich używam - niestety cena nie jest zbyt atrakcyjna.
Obecnie mam bez przegubowe nieznanej firmy od strony kierowcy na pewno dłuższa niż 530mm a po stronie pasażera krótsza niż 530mm. Jutro zmierzę. Czemu jest tak że jak wycieraczka od strony kierowcy znajduje się w maksymalnym wychyleniu to słychać dziwne lecz głośne stuknięcie które słychać w aucie strasznie wkurzające podczas jazdy
-
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Ja przez lata się nauczyłem że najlepiej jest kupować najtańsze wycieraczki z hipermarketu.Moim zdaniem wytrzymują tyle samo co drogie wycieraczki które kiedyś też kupowałem.Miałem wycieraczki nawet za prawie 100zł za dwie i możecie sobie wyobrazić moje wkurw..... jak po 4 miesiącach zaczęła mi nie zbierać paska na wysokości oczów...Teraz kupuje tylko te z marketów za 15zł za dwie i jestem zadowolony.Nawet jak bym miał wymienić 3 razy w roku to i tak wydam mniej niż za te firmowe cuda...