[All] Jazda zimą czyli odpryski na lakierze
- zawodnik88
- Forum Audi 80
[All] Jazda zimą czyli odpryski na lakierze
Koledzy czy spotkaliście się z takim zjawiskiem że podczas kazdej zimy na samochodzie pojawia się coraz to wiecej odprysków lakieru szczególnie na przednich błotnikach i na masce . Ja po ostatnim umyciu zauwazyłem pełno mniejszych i wiekszych uszkodzeń nawet do gołej blachy ! narazie zabezpieczyłem to farba podkładowa bo wiadomo że to nie pora na wieksze zaprawki lakieru ale zastanawiam się czy jest to spowodowane przez odbijające się kamienie spod innych samochodów czy tez rozbryzgiwająca sól z pługo solarek ?
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 11:36 przez zawodnik88, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie na przednich drzwiach(kierowcy i pasażera) były(i są nadal ) "plamki" rdzy wielkości ok monety 5zł. Plamki są na dolnych, prawych rogach. Podejrzewam, że te plamki powstały przez to, że auto kupiłem jako rok nieużywane(a każdy pamięta poprzednią zimę) i przez długotrwałe działanie śniegu tak się stało... Chodź pewności nie ma. Auto wyprodukowane w 1987r. Więc upływ czasu nawet na ocynkowanym nadwoziu naszych niuniek jest możliwy.