[B4 2.0 ABK] Konserwacja na progi
- xRead
- Forum Audi 80
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
[B4 2.0 ABK] Konserwacja na progi
Siema, z racji wieku miałem poobdzierane te ranty na progach od lewarka i był lekki nalot korozji. Oczyscilem to następnie dałem APP Rstop, podkład epoksydowy, cienką warstwę masy poliuretanowej Novol Gravit 630 a na koniec baranek Novola drobnoziarnisty przykryty klarem. Wszystko wyschło itd no to próba lewarka podłożyłem to wszystko spłyneło do podkładu epoksydowego... Czym to było fabrycznie zabezpieczone albo czym zabezpieczyć aby to było zrobione ok ?
właśnie zamierzam podejść do konserwacji wnętrza tylnych nadkoli w innym aucie, gdzie nie ma zastosowanych oryginalnych oryginalnych plastikowych wkładów ochronnych. po dokładnym obmyciu myjką ciśnieniową owych wnęk okazuje się, że oryginalna konserwacja już w zasadzie odeszła i jest tylko miejscami. tylko w jednym miejscu widoczne jest ognisko korozji, które oczyszczę i zabezpieczę środkiem RC 900, a następnie zamierzam pomalować całość środkiem, o którym wspomniał Jarewa.
proszę o opinię czy można od razu nanosić tą konserwację czy najpierw pomalować całe te wnęki RC 900?
proszę o opinię czy można od razu nanosić tą konserwację czy najpierw pomalować całe te wnęki RC 900?
czy faktycznie nie można tego nanosić zwykłym pistoletem?xRead pisze:I pistolet z tego co słyszałem do tego 3000zł
- xRead
- Forum Audi 80
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
Powiem tak Teroson RB R2000HS można nanosić zwykłym pistoletem. Ale ... używałem tego ostatnio na ranty do podnoszenia auta fabrycznym lewarkiem, i to nie jest to co było fabrycznie. Oryginalna konserwacja to taka żółta gruba guma coś typu SikaFlex 529 AT. Ja podejrzewam, że Teroson mógłbyć nakładany w cienkiej warstwie na takową masę natryskową. Do takich nadkoli RB2000HS będzie dobre, lecz na miejsca podnoszenia samochodu potrafi "zjechać".