[80 quattro Avant B4]max 40 litrów ??
[80 quattro Avant B4]max 40 litrów ??
czy do audi quattro avant wchodzi max 40 litrów paliwa wiem że jest jeden duży zbiornik dzielony czy paliwo przelewa sie z jednego do drógiego jak to jest ?????????
jak ktoś ma avanta w quattro to niech podzieli sie informacjami 2.0 16v
jak ktoś ma avanta w quattro to niech podzieli sie informacjami 2.0 16v
Ostatnio zmieniony 06 lip 2007, 10:24 przez quattro, łącznie zmieniany 1 raz.
Pojemność zbiornika 64l
http://www.centrum.audi80.pl/content/view/66/55/
http://www.centrum.audi80.pl/content/view/66/55/
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Moze masz źle ustawiony zegar ktory pokazuje ile jest wachy... było juz o tym na forum i ktos wspominał o ile dobrze pamietam, to był jmm mowił ze na pierwszej kresce rezerwy tzn pierwszej od lewej powinno byc chyba 4l. wyjezdzij tak zeby było na tej jednej kresce czerwonej i pewnie bedziesz miec wiecej niz te 4l zatem zalej do pełna pod korek i sprubuj ustawic zegar zeby pokazywał wiecej niz pełny czyli 1. pojezdzij do rezerwy i zobacz czy znowu wejdzie 40l. Zagmatwałem troche :oops:
Dobrze, że Ci wchodzi te 40l. Ja ostatnie razy nie moge wlać więcej niż 5l, bo na jednym Orlenie, gdzie, akurat oprócz gazu, dolewam czasem benzynkę mają takie wlewaki, że po 2-3 litrach ma już dość. Tak na prawdę to chyba coś z moim wlewem, chyba lekko się zatyka, że nie chce przyjąć więcej paliwka... Hmmm.. chyba, że jeżdżę na pełnym baku i nic o tym nie wiem (mam akurat problem z miernikiem paliwa, a nie udało mi się jeszcze wykręcić pompki z baku w celu ewentualnego wyczyszczenia - zakręcone na maksa).
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
tankuje na ARGE mam też busa i zbiornik ma na 100 litrów jak zapali sie rezerwa to wcodzi 92 litry czyli prawidłowo natomiast do audi wlewam 40 litrów pod korek robie jakieś 480 km i autko gasnie czyli paliwa brak ,możliwe że jest zapowietrzony ? fakt jest taki ze jak braknie paliwa to po zalaniu wchodzi max 40 litrów i nie jest to kant stacj !
czy umiesz czytac posty :roll: :?: czy robisz na złość :-xquattro pisze:tankuje na ARGE mam też busa i zbiornik ma na 100 litrów jak zapali sie rezerwa to wcodzi 92 litry czyli prawidłowo natomiast do audi wlewam 40 litrów pod korek robie jakieś 480 km i autko gasnie czyli paliwa brak ,możliwe że jest zapowietrzony ? fakt jest taki ze jak braknie paliwa to po zalaniu wchodzi max 40 litrów i nie jest to kant stacj !
napisze jeszcze raz
trzeba było odpowietrzyć... jeśli nie wchodzi więcej to musisz wcisnąć taki mały pręcik(czarny) co wystaje, obok korka wlewu paliwa... po tym zabiegu udało sie dolać do pełna