[B4 COUPE] Pomaranczowe halogeny
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Prelude ma w zderzakach kierunki. Nie są to halogeny. Tak II jak i III generacja tych aut.
Kierunki możesz sobie zamontować gdziekolwiek chcesz byle by spełniały normy i były zgodne przepisami kodeksu drogowego - tam masz wszelkie informacje co i jak ma być zamontowane i jakie auto musi spełniać normy.
Kierunki możesz sobie zamontować gdziekolwiek chcesz byle by spełniały normy i były zgodne przepisami kodeksu drogowego - tam masz wszelkie informacje co i jak ma być zamontowane i jakie auto musi spełniać normy.
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
to ja też zostawie sam klosz bez żarówek i bedzie git lub dołoże w halo odblask jak by co powołam się na honde :mrgreen:
[ Dodano: 2013-02-04, 19:11 ]
A wiecie może czy można zamontowac w reflektorach pomaranczowy odblask w tym miejscu gdzie są postojówki nie na całej powieżchnii lecz w samym rogu reflektora
[ Dodano: 2013-02-04, 19:11 ]
A wiecie może czy można zamontowac w reflektorach pomaranczowy odblask w tym miejscu gdzie są postojówki nie na całej powieżchnii lecz w samym rogu reflektora
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Lampa wprowadzana do użytku przechodzi badania homologacyjne. Taka zostaje zatwierdzona i według "prawa" nie może posiadać zmian konstrukcyjnych poza tymi dozwolonymi. Natomiast jeśli sobie przyciemnisz halogen od środka, soczewka zostaje i będzie spełniała normy według homologacji...nie ma problemu - przykładem są lampy w B2C Frankani, które fabrycznie nie mają odblasków (dlatego Audi zastosowało je w zderzaku).
Reasumując czy rozbierzesz czy nałożysz folię to zmieniasz jej konstrukcję - jak będzie słuźbista to może sprawdzić "homo" i zabrać dowód za lampy niedopuszczone do ruchu. Ale na takie kosmetyczne zmiany raczej przymykają oko. Gorzej ze wspomnianymi halo pomorańczowymi (jeśli nie będą podłączone i nie będą świecić to sobie moga być - ale też nie jestem pewny czy służbista się do tego nie przydupczy).
Polska to dziwnyyyyy krajjj :mrgreen:
Reasumując czy rozbierzesz czy nałożysz folię to zmieniasz jej konstrukcję - jak będzie słuźbista to może sprawdzić "homo" i zabrać dowód za lampy niedopuszczone do ruchu. Ale na takie kosmetyczne zmiany raczej przymykają oko. Gorzej ze wspomnianymi halo pomorańczowymi (jeśli nie będą podłączone i nie będą świecić to sobie moga być - ale też nie jestem pewny czy służbista się do tego nie przydupczy).
Polska to dziwnyyyyy krajjj :mrgreen:
- PiotrLublin
- Forum Audi 80