[80 B4] Problem z ciepłym powietrzem
- karolas123
- Forum Audi 80
[80 B4] Problem z ciepłym powietrzem
Witam, panowie przeszukałem forum w poszukiwaniu mojego problemu, jednak nie znalazłem, jedynie inne majace odrobinę wspólnego.
Miabowicie w aucie nie ma ciepłego powietrza, choc rurki dolotowe i wylotowe z nagrzewnicy sa ciepłe. Z tgo co zidentyfikowałem to klapy tez dobrze sie zamykaja bez przepuszczania powietrza. wczoraj rozkreciłem obydwie osłony pod nogami i okazuje sie ze te kawałki rurek nagrzewnicy tez sa ciepłe. W takim razie czy nagrzewnica może sie zapchać? Jakie polecacie sposoby na odkamienienie nagrzewnicy?
Miabowicie w aucie nie ma ciepłego powietrza, choc rurki dolotowe i wylotowe z nagrzewnicy sa ciepłe. Z tgo co zidentyfikowałem to klapy tez dobrze sie zamykaja bez przepuszczania powietrza. wczoraj rozkreciłem obydwie osłony pod nogami i okazuje sie ze te kawałki rurek nagrzewnicy tez sa ciepłe. W takim razie czy nagrzewnica może sie zapchać? Jakie polecacie sposoby na odkamienienie nagrzewnicy?
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
Myślę, że znalazłem przyczynę. Odłaczyłem weże od nagrzewnicy podłaczyłem inne weże, wylałem płyn który w niej był o dziwo całe 200ml :shock: . Do weża podłaczyłem lejek podniosłem do góry, zalałem gotowanym octem, weszło 250ml, odczekałem 2 godz, wypusciłem, zalałem odkamieniaczem do czajników i gotowana woda, odczekałem 2 godziny zagotowałem znowu ocet i zalałem. Po czym podłaczyłem bierzaca wode. Na poczatku leciał strumyk jak główka od szpilki, i rozszerzał sie do srednicy rurki. Wypłyneło duzo rdzy i brudnej wody. Po skreceniu i odpaleniu silnika zagrzałem go i zsunełem rurke z wylotu nagrzewnicy, o dziwo woda nie leciała cała srednica a tylko połowa. W samochodzie jest teraz ciepło, ale nurtuje mnie czy płyn powinien leciec cała srednica czy nie. Zrobiłem dolewke płynu dp stanu jak trzeba i zobaczymy.
-
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80