[B3 all] problemy z szyberdachem
[B3 all] problemy z szyberdachem
Otóż jestem posiadaczem fajnego sedanu i mam wielki problem ktoś nie wiem kto na pewno nie fabryka założył uniwersalny szyberdach a mnie on się w zupełności nie podoba wywalić go nie wywale bo dziura będzie ale jakbym wsadził ori szyber?? czy duże z tym będą problemy.
oto fotkie tego niby cuda co mi chuczy jak szybko jade
Po za tym jak jade to słychać ten szum jakbym miał uchylone okno hałas zaczyna się tak mniej więcej powyżej 80 km/h
oto fotkie tego niby cuda co mi chuczy jak szybko jade
Po za tym jak jade to słychać ten szum jakbym miał uchylone okno hałas zaczyna się tak mniej więcej powyżej 80 km/h
Ostatnio zmieniony 17 lut 2011, 06:39 przez vaio, łącznie zmieniany 3 razy.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
bo wystaje po za obrys dachu i robia sie zawirowania powietrzavaio pisze:Po za tym jak jade to słychać ten szum jakbym miał uchylone okno hałas zaczyna się tak mniej więcej powyżej 80 km/h
faktycznie nie jest to orginal bo chociazby ma norme francuska na szybie szyberdachu, raczej tam tradycyjnego nie wrzucisz bo niemasz wneki w podsufitce na wsuwany, jedynie co to mozesz zalepke szybra wziasc ze szrotu i nowa podsufitke aby ci to zamaskowala
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
pod autem kolo zbiornika znajdziesz go idac po rurkach paliwowychmarcin B4 ABT pisze:gdzie znajduje się filtr paliwa w moim audi
jesli nie masz w dachu tunelu na prowadnice aby sie tradycyjny ori chowal to wlasciwie niewiele zdzialaszkeyo pisze:a jakby zalatwic ori szyber i podsufitke dalo by rade to jakos zlozyc do kupy?
ori szyber ma troche inny dach oraz inna podsufitke z wytloczeniami
wiesz kupno or szyber jest włączane z tym tunelikami jak np http://allegro.pl/kompletny-szyberdach- ... 24344.html
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Nic nie zdziałasz kolego. Gdy naprawiałem swój szyberdach to dokładnie sie przyjrzałem jak on jest zamocowany. Ty masz pewnie dach cienki tzn blacha i co jakiś czas są wzmocnienia poprzeczne belki. Tam gdzie jest szyberdach to blacha jest zagięta. Wokół otworu na dach wydaje się ze dach ma grubość 1 cm. Poza tym tam gdzie się chowa szyber to dach ma podwójne dno. Tzn jak byś zerwał podsufitkę to bys nie widział dachu schowanego. Poza tym nie wiadomo czy ten szyberek co masz nie jest wielkością duży od oryginalnego... Ciężko to opisac jak sie fotki nie ma ale kombinacji jest przy tym hoho.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Masz rację wszystko da się zrobić, tylko kwestia pieniędzy albo jak robić samemu to pieniędzy (ale mniej niż komuś zlecić) + umiejętności + sprzętu + czasu.kolczu pisze:Zreszta jak wycinaja pod Quattro to tego by sie nie dalo zrobic...
Nie mówiąc że taniej mogło by wyjść sprzedać to auto dorzucić pieniędzy i kupić z fabrycznym szyberdachem.
\]aldi pisze:Masz rację wszystko da się zrobić, tylko kwestia pieniędzy albo jak robić samemu to pieniędzy (ale mniej niż komuś zlecić) + umiejętności + sprzętu + czasu.kolczu pisze:Zreszta jak wycinaja pod Quattro to tego by sie nie dalo zrobic...
Nie mówiąc że taniej mogło by wyjść sprzedać to auto dorzucić pieniędzy i kupić z fabrycznym szyberdachem.
sprzedać raczej nie, będe musiał coś wykminić by miało to ręce i nogi
-
- Forum Audi 80