[80 B4]Sedan"Gwałtowne" otwieranie klapy bagażnika
[80 B4]Sedan"Gwałtowne" otwieranie klapy bagażnika
Witam.
Miałem uszkodzone siłowniki w klapie bagażnika. Klapa leciała w dół i trzeba było użyć siły żeby ją podnieść ( słabe siłowniki ).
Założyłem nowe siłowniki i mam pytanie. Jak prawidłowo powinna otwierać się klapa w sedanie?
U mnie teraz sama idzie w górę od 1/4 wysokości otwarcia ( czyli chyba ok... ) ale później przyspiesza i z dużą siłą zatrzymuje się przed szybą ( aż strach że się wyrwie z zawiasów ). Siłowniki 580N.
Gdyby ktoś miał filmik jak prawidłowo otwiera się klapa to poproszę.
Miałem uszkodzone siłowniki w klapie bagażnika. Klapa leciała w dół i trzeba było użyć siły żeby ją podnieść ( słabe siłowniki ).
Założyłem nowe siłowniki i mam pytanie. Jak prawidłowo powinna otwierać się klapa w sedanie?
U mnie teraz sama idzie w górę od 1/4 wysokości otwarcia ( czyli chyba ok... ) ale później przyspiesza i z dużą siłą zatrzymuje się przed szybą ( aż strach że się wyrwie z zawiasów ). Siłowniki 580N.
Gdyby ktoś miał filmik jak prawidłowo otwiera się klapa to poproszę.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2011, 20:02 przez terrmitt, łącznie zmieniany 3 razy.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
tzn ja mam jeszcze ori silowniki nigdy niezmieniane, ale czy to na wzor zasluguje ? :mrgreen: wkazdym badz razie pod koniec i umnie przyspiesza, to wina raczej konstrukcji, gdy klapa jest prawie w koncowej pozycji tu juz przeciw waga dziala, zauwaz ze juz calosc jest poza mocowaniem, no i klapa swoje wazy, jesli masz komplet srub mocujacych to nie odfrunie :mrgreen:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
w nowych autach klapa wazy grosze albo sa tak wymierzone amortyzatory ze stopuje pod koniec, ... ja to bym sie bal tak otwierac :mrgreen:
z zamykaniem tez to troche delikatniej robie, bo przy trzasnieciu zarowki dostaja po d.. i szybciej, nowe bedziesz zakladal,
pewnie jakbys zalozyl ori amortyzatory gazowe, to bys mial jak chcesz
z zamykaniem tez to troche delikatniej robie, bo przy trzasnieciu zarowki dostaja po d.. i szybciej, nowe bedziesz zakladal,
pewnie jakbys zalozyl ori amortyzatory gazowe, to bys mial jak chcesz
- Godlech912
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80