[Coupe] Typ 89 a 8B różnice
[Coupe] Typ 89 a 8B różnice
Jak to wkońcu jest z tymi coupe :-o W wielu wypowiedziach widzę, że coupe 89 to tzw. B3 a 8B to tzw B4.
Jednak znalazłem post jmm (nie chce mi się go szukać teraz ) gdzie pisał, że coupe jest tylko 8B i przechodziło poprostu kilka liftów. Z artykułu odnośnie numeru VIN również wynika, że jest tylko 8B.
Więc jak to wkońcu jest?
Jednak znalazłem post jmm (nie chce mi się go szukać teraz ) gdzie pisał, że coupe jest tylko 8B i przechodziło poprostu kilka liftów. Z artykułu odnośnie numeru VIN również wynika, że jest tylko 8B.
Więc jak to wkońcu jest?
To jak wytłumaczyć to, żew starym briefie od Niemca miałem napisane 89Q?
Jeżeli kierujemy się VINem to tam jest WAUZZZ8BZ.......
Natomias tw B4 sedan jest 8C.
Niech ktoś to sensownie wytłumaczy.
Co do różnic to w "b4" przednie sanki są mocowane w tylnej na śrubę 12 a nie jak w poprzedniej wersji na 10.
Jeżeli kierujemy się VINem to tam jest WAUZZZ8BZ.......
Natomias tw B4 sedan jest 8C.
Niech ktoś to sensownie wytłumaczy.
Co do różnic to w "b4" przednie sanki są mocowane w tylnej na śrubę 12 a nie jak w poprzedniej wersji na 10.
Polskim urzędom to w ogóle nie wierzę.
Niedawno rejestrowałem NG i babka mi mówi, że nie mają takiego auta jak Audi Coupe quattro i mi takiego nie wpisze.
Poprosiłem o rozmowę z kierownikiem i przedstawiając właśnie brief gdzie jest napisane 89Q wytłumaczyłem mu, że 89 to znaczy Audi Coupe a Q to znaczy quattro.
Udało się i mam w dowodzie Audi Coupe Quattro.
W takim razie dlaczego mówi się Audi B4, lub D2, albo lepiej: B5, etc.
Można przecież pisać Audi 80 8C.
Nie do końca jestem przekonany o słuszności wyłącznie 8B.
Niedawno rejestrowałem NG i babka mi mówi, że nie mają takiego auta jak Audi Coupe quattro i mi takiego nie wpisze.
Poprosiłem o rozmowę z kierownikiem i przedstawiając właśnie brief gdzie jest napisane 89Q wytłumaczyłem mu, że 89 to znaczy Audi Coupe a Q to znaczy quattro.
Udało się i mam w dowodzie Audi Coupe Quattro.
W takim razie dlaczego mówi się Audi B4, lub D2, albo lepiej: B5, etc.
Można przecież pisać Audi 80 8C.
Nie do końca jestem przekonany o słuszności wyłącznie 8B.