[B4 ABT ] Uszczelka klapy bagaznika ???
[B4 ABT ] Uszczelka klapy bagaznika ???
Witam wszystkich klubowiczów:) mam pytanie odnosnie uszczelki klapy bagaznika.... moja jest juz popekana i w niektorych miejscach przerwana, przez co prawdopodobnie dostaje sie woda, i mam pytanko bo na allegro nie znalazłem takiej uszczelki i czy mozna taka uszczelke gdzies jeszcze kupic ???? [oprocz auto szrotów ] dokładnie chodzi mi o nowa ??
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kolego, tak jak pisałem wcześniej. W mojej B3 uszczelka miała 20 lat i była ok. Samą uszczelką nic nie leciało. U wujaszka w B3 też była ok. W swojej A4 po 15 latach uszczelka jest jak nowa. Więc jeśli używka będzie w dobrym stanie to dla czego miała by nie wytrzymać jakiś czas? Przecież tego auta nie będziesz miał przez kolejne 20 lat. U ciebie widocznie bagażnik był dość często używany że uszczelkę tą masz w kiepskim stanie.Audib4abt pisze:a wy bysie kupiłi taka uzywana ?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wole mieć ''starą'' 80tkę, niż nową Dacię Logan
Miodek jestem tego samego zdania tym bardziej jest mi potrzebna ta uszczelka bo musze zbierac na wesele i slub a to juz za dwa lata i przez te 2 lata nie chciałbym zeby lało mi sie do bagaznika hehe :mrgreen: a auto pewnie po slubie bede zminiac i napewno bedzie to audi :lol: tylko nie wiem jaki model .....
Miodek jestem tego samego zdania tym bardziej jest mi potrzebna ta uszczelka bo musze zbierac na wesele i slub a to juz za dwa lata i przez te 2 lata nie chciałbym zeby lało mi sie do bagaznika hehe :mrgreen: a auto pewnie po slubie bede zminiac i napewno bedzie to audi :lol: tylko nie wiem jaki model .....
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
a inni sie dziwili czemu znowu kupilem takie samo auto jak poprzednio i z tym samym silnikiem jestem tego samego zdania.MIODEK pisze:Labiel pisze:Święta prawda. Niestety ciągle panuje przekonanie "co nowe, to nowe". Tyczy się to również nowych aut.Często jest lepiej kupić ORI używkę, niż Chińską nówkę. <ok>
Wole mieć ''starą'' 80tkę, niż nową Dacię Logan <lol>
Co do uszczelki mozesz poszukac na szrocie i jak inni pisza lepiej kupic ori uzywke w dobrym stanie.Lub zakupic od innego auta uszczelke z takim samum mocowaniem i poprostu zalozyc w tych miejscach gdzie masz poniszczona "wstawke" z calej uszczelki.