[ABT B4] woda w aucie...
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[ABT B4] woda w aucie...
witam panowie mam taki problem dzisaj zuwarzylem w swoim samochodzie wode znajduje sie ona za kierowca tam gdzie pasazer tylniej kanapy trzyma nogi... (tunel srodkowy i podloga podloga po kierowca suche) wode wybraloem gabka... po ok 8 h pojawila sie ponownie(po opdach deszczu) moje pytanie ktoredy woda moze sie tam dostawac??
dziurawa podloga odpada-sprawdzalem na kanale
podsufitka cala sucha
uszczelki szczelne
przeprowadzilem probe ze szlaufem i nie zauwarzylem z kad ta wodfa mogla by ciec....
dziurawa podloga odpada-sprawdzalem na kanale
podsufitka cala sucha
uszczelki szczelne
przeprowadzilem probe ze szlaufem i nie zauwarzylem z kad ta wodfa mogla by ciec....
- Silvesters
- Forum Audi 80
- Silvesters
- Forum Audi 80
No jak nie masz szyberdachu to chyba nie masz tych odpływów (nie wiem czy dobrze zrozumialem pytanie)
Wpadło mi do głowy to ze moze masz problem podobny do wielu osob które maja wode w bagażniku, tylko ty masz w srodku, bo mozliwe ze problem jest spowodowany dostawaniem sie wody przez uszczelke tylniej badz przedniej szyby, bo przypuszczam ze jest opcja aby woda doleciala do tego miejsca i nie bylo jej nigdzie indziej widac
Wpadło mi do głowy to ze moze masz problem podobny do wielu osob które maja wode w bagażniku, tylko ty masz w srodku, bo mozliwe ze problem jest spowodowany dostawaniem sie wody przez uszczelke tylniej badz przedniej szyby, bo przypuszczam ze jest opcja aby woda doleciala do tego miejsca i nie bylo jej nigdzie indziej widac
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Jeśli zamierzasz wyciągać cała wykładzine to trzeba troche czasu, cierpliwości i rozkęcania. Nie i wiem jak jest w b4 ale w b3 jest jedna cała wykładzina i żeby ją wyjąć trzeba:
1.ściągnąć te plastiki po bokach co sa przy progach
2. wyjąc tylna kanape
3.wyjać przednie fotele
4.wymontować schowek po stronie pasażera(chyba że masz poduche to wtedy nie wiem jak będzie)
5.wymontować tą półke koło nóg kierowcy
6.ściągnąć te osłony ręcznego i lewarka
7.wymontować popielniczke
8.wymontować mocowanie popielniczki
9.tam koło nóg kierowcy jest taki plastik który zabezpiecza przed przecieraniem wykładziny -trzeba go sciągnąć
10. napewno coś jeszcze ale nie pamiętam:/
i jak to wszystko zrobisz to możesz wyciągnąć dywan <mikolaj> . Wszystko to musiałem zrobić w b3, a nie wiem jak jest w b4. pozdrawiam. powodzenia.
ps. jak już wyciągniesz ten dywan to możesz go wyprać.
A jakbyś chciał to ma zdjęcia jak to wygląda po wymontowaniu dywanu i mat wygłuszających.
1.ściągnąć te plastiki po bokach co sa przy progach
2. wyjąc tylna kanape
3.wyjać przednie fotele
4.wymontować schowek po stronie pasażera(chyba że masz poduche to wtedy nie wiem jak będzie)
5.wymontować tą półke koło nóg kierowcy
6.ściągnąć te osłony ręcznego i lewarka
7.wymontować popielniczke
8.wymontować mocowanie popielniczki
9.tam koło nóg kierowcy jest taki plastik który zabezpiecza przed przecieraniem wykładziny -trzeba go sciągnąć
10. napewno coś jeszcze ale nie pamiętam:/
i jak to wszystko zrobisz to możesz wyciągnąć dywan <mikolaj> . Wszystko to musiałem zrobić w b3, a nie wiem jak jest w b4. pozdrawiam. powodzenia.
ps. jak już wyciągniesz ten dywan to możesz go wyprać.
A jakbyś chciał to ma zdjęcia jak to wygląda po wymontowaniu dywanu i mat wygłuszających.
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jak bys przeslala to bede wdzieczny ze roboty bedzie to sie spodziweam ale przy okazji sobie kable od CA rozciagne jakos z glowa <ok>
[ Dodano: 2008-05-24, 12:13 ]
oki roblem rozwiazany <ok> okazalo sie ze woda przecieka przy antenie i sobie powoli sciekala po kablu sygnalowym :roll: wsjo uszczelnione i po problemie wszystkim dzieki za pomoc <ok> :mrgreen:
[ Dodano: 2008-05-24, 12:13 ]
oki roblem rozwiazany <ok> okazalo sie ze woda przecieka przy antenie i sobie powoli sciekala po kablu sygnalowym :roll: wsjo uszczelnione i po problemie wszystkim dzieki za pomoc <ok> :mrgreen:
[ABK B4] woda w aucie...
Witam,RONINK pisze:Witam.Miałem podobny problem jednak woda była też z przodu.Okazało sie,że wlewała sie podczas sporych deszczów oraz myjni automatycznej przez.............filtr kabinowy!!!
temat wielokrotnie omawiany. czytam ale nie znalazłem odp. co zrobić z tym filtrem, mam tak samo.
Woda pod dywanikiem pasażera z przodu i z tyłu. woda sączy się po nadkolu.
odpaliłem maszynę do dymu i dym wychodzi przez ten filtr.
-
- Forum Audi 80
U mnie też woda się zbiera. W bagażniku podejrzewam rozleciane kapselki w podłodze. Nowe już kupiłam. Nie wydaje mi się żeby to leciało od góry, no ale może mi się źle wydawać. A pod nogami kierowcy to samo. Zostały przepchane dwa odpływy w podszybiu ale po deszczu znowu to samo. Mam szyberdach i nie wiem gdzie idą te odpływy od szybera. Tak samo w bagażniku nie wiem gdzie one tam ewentualnie idą. Czy żeby wymienić te plastikowe korki w podłodze z przodu trzeba wywalać fotele i rozbebeszać wnętrze?