[All] woda w srodku
[All] woda w srodku
Koledzy, mam problem! dostaje mi sie woda do srodka od podlogi, tylko i wylacznie od strony pasazera... ogladalem od spodu i od srodka, po wybebeszeniu wykladziny i tych mat wygluszeniowych, ktore sa z reszta do wyrzucenia i nie widac zadnej dziury ani nic. a woda podczas jazdy dostaje sie do srodka. nie cieknie po slupkach bo nie ma sladu, wykladzina po krawedziah byla sucha. z nagrzewnicy nie cieknie, plynu nie ubywa.
mieliscie juz moze taki problem? jesli tak to ktoredy?
Pomocy...
mieliscie juz moze taki problem? jesli tak to ktoredy?
Pomocy...
Ostatnio zmieniony 05 lip 2011, 15:22 przez Maszu, łącznie zmieniany 1 raz.
to byloby widac na wykladzinie i po tych 'filcach' na podlodze ze cieknie tamtedy a tymczasem jest sucho. tak jak napisalem, boki wykladziny i mat sa suche, ewidentnie przez podloge jakos... :-|babulej pisze:sprawdz droznosc odplywow pod maska (jeden przy skrzynce z bezpiecznikami), a drugi po drugiej stronie (pod podszybiem). ja mialem tam kiedys liscie i wlewala mi sie woda.
ale dzieki za zainteresowanie
szukam dalej powodu...
hm... zapytam mojego szwagrosa (mechanik), ktory robi moje 80, co to moze byc. Moze podrzuci pomysly.
[ Dodano: 2011-07-05, 20:15 ]
jeszcze mi tak przyszlo do glowy - masz szyberdach ?
jesli nie, to zdejmij schowek i jesli masz kolege ( a z tego co piszesz, to pomaga), lejcie woda na podszybie (bo jakos nie chce mi sie wierzyc, ze masz dziure w podlodze:):)) jesli to nic nie da, to waz pod auto i woda na full zobaczysz zaraz skad leci ...
[ Dodano: 2011-07-05, 20:15 ]
jeszcze mi tak przyszlo do glowy - masz szyberdach ?
jesli nie, to zdejmij schowek i jesli masz kolege ( a z tego co piszesz, to pomaga), lejcie woda na podszybie (bo jakos nie chce mi sie wierzyc, ze masz dziure w podlodze:):)) jesli to nic nie da, to waz pod auto i woda na full zobaczysz zaraz skad leci ...
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jak masz wybebeszone wnętrze, to posłuż się myjką ciśnieniowa, lej w miejsca w które koło podczas jazdy rzuca wodę i obserwuj co się dzieje w środku. Zrób to samo, ze ścianą grodziową, podłogą i podszybiem. Klimy widzę nie masz, wiec niedrożny odpływ skroplin można wykluczyć. Masz w aucie kanały nawiewu, na nogi pasażerów z tyłu?Maszu pisze:woda podczas jazdy dostaje sie do srodka
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
No wiesz, możliwych miejsc przecieku jest wiele i wszystkie je trzeba sprawdzić. Wilgoć w miejscu które opisujesz, wskazywałaby na te kanały, skoro dookoła jest sucho. Wątpię, aby przez tą zaślepkę w podłodze cisło, bo zdaje się nie wychodzi ona bezpośrednio na zewnątrz, tylko w jakiś profil podłogi, ale jak to mówią "nigdy nie mów nigdy".Maszu pisze:myslisze ze to przez wentylator leci?
wlasnie tak jak dzipi napisal, ten korek jest w miejscu gdzie jest ta gruba pojedyncza blacha i poki co wszystko wskazywaloby na to miejsce. no ale mozna gdybac w nieskonczonosc. jak to ktos ladnie napisal miejsc do potencjalnego dostawania sie wody do srodka jest wiele, trzeba wszystkie sprawdzic, wykluczyc i ewentualnie zabezpieczyc aby sie to wiecej nei powtorzyloIC69 pisze:bo zdaje się nie wychodzi ona bezpośrednio na zewnątrz, tylko w jakiś profil podłogi,
teraz jak to wszystko zaschnie na myjke cisnieniowa i 'testing' :mrgreen:
ewentualnie po kałużach smigac i wypatrywac wody w srodku :roll: