[b3/b4] ściąganie licznika krok po kroku
[b3/b4] ściąganie licznika krok po kroku
Często na forum można spotkać tematy gdzie klubowicze pytają jak zdjąć licznik. Dziś miałem wolniejszą sobotę i musiałem zdjąć swój licznik więc przy okazji zrobiłem fotki.
To zaczynamy.
Krok 1
Ściągamy osłonę z kierownicy(jest zaczepiona na 4 zatrzaski każdy w narożniku obudowy[ciągniemy do siebie]). Ukazuje nam się taki widok.
Krok 2
Wykręcamy kierownice (śruba 24')
Krok 3
Wykręcamy plastikową obudowę nad kierownicą.(Niektórzy mają tam założoną lampkę od centralnego żeby ją wyciągnąć z tej obudowy trzeba mocniej wcisnąć ją do środka. )
Krok 4
Po odkręceniu obudowy ukazują nam się dwie śruby. Należy je wykręcić i lekko wysunąć licznik
Krok 5
Po wysunięciu licznika należy wypiąć dwie kostki. Każda kostka ma blokadę (kolor fioletowy lub czarny) Należy ją wypchnąć.
Krok 6
Licznik można już zabrać do domu.
Jeśli chcemy wykręcić prędkościomierz itp. należy wykręcić najpierw śruby oznaczone na czerwono i wysunąć delikatnie całą płytkę z osłony, gdy chcemy wykręcić prędkościomierz należy wykręcić dodatkowo potem śruby oznaczone kolorem zielonym.
Mam nadzieje że teraz nie będzie pytań odnośnie wykręcania licznika z samochodu pozdrawiam KoralB3
To zaczynamy.
Krok 1
Ściągamy osłonę z kierownicy(jest zaczepiona na 4 zatrzaski każdy w narożniku obudowy[ciągniemy do siebie]). Ukazuje nam się taki widok.
Krok 2
Wykręcamy kierownice (śruba 24')
Krok 3
Wykręcamy plastikową obudowę nad kierownicą.(Niektórzy mają tam założoną lampkę od centralnego żeby ją wyciągnąć z tej obudowy trzeba mocniej wcisnąć ją do środka. )
Krok 4
Po odkręceniu obudowy ukazują nam się dwie śruby. Należy je wykręcić i lekko wysunąć licznik
Krok 5
Po wysunięciu licznika należy wypiąć dwie kostki. Każda kostka ma blokadę (kolor fioletowy lub czarny) Należy ją wypchnąć.
Krok 6
Licznik można już zabrać do domu.
Jeśli chcemy wykręcić prędkościomierz itp. należy wykręcić najpierw śruby oznaczone na czerwono i wysunąć delikatnie całą płytkę z osłony, gdy chcemy wykręcić prędkościomierz należy wykręcić dodatkowo potem śruby oznaczone kolorem zielonym.
Mam nadzieje że teraz nie będzie pytań odnośnie wykręcania licznika z samochodu pozdrawiam KoralB3
51abes pisze:Nie obchodź się ze wskazówkami na siłę, wystarczą 2 łyżeczki do herbaty, i podważamyKoralB3 pisze:kleryk, jak będziesz chciał zdjąć wskazówkę od prędkościomierza to musisz przekręcić ją do 200 i ciągnąć do góry a potem w przeciwnym ruchu wskazówek. ja dziś się męczyłem ok 20minut żeby zdjąć.
UN4 jest nierozbieralny :!: Zdejmiesz wskazówkę no i po liczniku <ok>
Pytania były, są i będą... Komu chce sie szukać...KoralB3 pisze:Mam nadzieje że teraz nie będzie pytań odnośnie wykręcania licznika z samochodu
Troche techniki i człowiek sie gubi... Jak człowiek pomyśli, to zdejmie bez zadnych konsekwencji... <ok>MIODEK pisze:UN4 jest nierozbieralny Zdejmiesz wskazówkę no i po liczniku