Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 All] Ustawianie rezerwy paliwa

Wszystko co związane z naprawami i modydikacjamy a nie pasujące do w/w
Awatar użytkownika
pkrr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pkrr » 01 lut 2014, 23:18

Szara80tkaTdi pisze:cos nie uwaznie czytasz inforamcje na forum, a szczegolnie ten tematrezerwa w AC jest na stale i nic z nia nie zrobisz w BC mozesz ustawic sobie kiedy ma sie zapalac L czyli z angielskiego LOW, wyciagasz ten cypelek z pokretla od reg wsk. paliwa i dlugim np waskim srubokrecikiem krecisz,

a tak w ogole czytales ten temat, lub temat o rezaniu AC/BC ?
widziałeś zdjęcie które pokazałem? jak ikonka może być na stałe, przecież na wskaźniku jest ponad rezerwę (3 kreski) a AC się świeci. to jest fota po wlaniu łącznie 9ciu litrów. czyli: wlałem 4, wyskalowałem imbusem (ac świeci) dolałem 5, wskaźnik wzrósł (ikonka dalej świeci), a nie powinna.

o BC pytałem czy potencjometr uszkodzony jak nic się nie zmienia, to jak mam sobie L ustawić?

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 01 lut 2014, 23:27

nie, nie widzialem, w AC nie wyregulesz tego, chyba nie czytasz uwarznie bo w ac sa te wartosci na stale zapisane w module, wiec spokojnie

w bc masz mozliwosc regulacji i na wychylowym, w ac nie

jesli chodzi o niepalenie sie tego ustrojstwa u gory to musisz sobie dorzucic przekaznik bodajze 341 w jednym temacie o tym pisalem i o jego podlaczeniu, najlepiej wejdz w moj podpis i tam sa dalej linki co robilem przy aucie itd itd

dla kuatro i zetorow jest przekaznik od niepalenia sie zbyt czestego ikonki w ac

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 01 lut 2014, 23:33

Szara80tkaTdi pisze:jesli chodzi o niepalenie sie tego ustrojstwa u gory to musisz sobie dorzucic przekaznik bodajze 341
Nic mu to nie da bo to na postoju już cyrki są, a przekaźnik jest tylko żeby w czasie jazdy nie załączało.

Ja stawiam jw. Pierw zobacz stabilizator.

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 29 sie 2014, 22:47

u mnie po kalibracji drugi raz jest nie tak jak byc powinno,do pustego baku leje 5 litrów po wlaczeniu na zapłon czekam ok 2-3 minut ustawiam na grubą czerwoną kreske,i włalem reszte paliwa czyli ok 27 litrow plus te 5 w baku mamy 32 litry .
Pokazuje ok 2 mm powyzej 1/4 baku.Pare lat wstecz po nalaniu na max wskaznik wychylal sie troche poza max,i do polowy opadal powoli od polowy w dól szybciej ,czyli jak u wiekszosci .
A teraz jak naleje pod korek to wskaznik nie dochodzi do max brakuje ok 3-4 mm i opada przy jezdie szybko bo po przejechaniu ok 300km pokazuje minimalnie wiecej jak 1/4 baku.
Na plywaku dla pewnosci przetarlem drobnym papierem troche zwiekszylem docisk na suwaku i nic to nie pomoglo

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jarewa » 30 sie 2014, 12:51

Wskaźnik też się psuje bo blaszka się deformuje i traci na wartości po paru latach.Chodzi mi oczywiście o blaszkę na którą jest nawinięty drut oporowy który wygina ciągle pod wpływem temperatury.

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 31 sie 2014, 21:36

wskaznik zamówiony zobaczymy czy problem będzie rozwiązany

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jarewa » 31 sie 2014, 21:47

Jak znam życie nie pomoże :D ja ten mam z tym problem ostatnio wszystko pięknie mi działało co do literka dopóki nie rozebrałem deski by wsadzić klimy od tamtej pory jak wskaźnik i BC głupieją.

Ale wstawiłem przekaźnik zobaczymy czy coś poprawi.

Awatar użytkownika
Rychu82
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Rychu82 » 22 maja 2018, 08:56

pkrr pisze:wyczytałem w tym, badz innym temacie ze rezerwa na zegarze jest zintegrowana z tą na AC, a u mnie takie kwiatki:
[url=http://funkyimg.com/i/FGta.jpg]Obrazek[/URL]
dodatkowo na wyłączonym zapłonie pokazuje rezerwe (grubą kreskę) :-/
wcześniej było ok, bak wyczyściłem to przy okazji chciałem to ustawić i taki efekt :evil:

i chciałem na BC ustawić, ale kręcenie potencjometrem nic nie daje, ciągle "L", uszkodzony?
Też mam świecący dystrybutor na AC a paliwa 1/4 baku.
10stron, a na kniec się dowiedziałem że nic z tym nie da się zrobić :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl