Audi S2 - wyposażenie seryjne.
Audi S2 - wyposażenie seryjne.
Witam.
Od dłuższego czasu szukam pełnej specyfikacji Audi S2. Chodzi mi głównie o wyposażenie seryjne tego modelu, a dokładnie - co miało S2, a czego nie mają zwykłe 80 B4. Temat zaintrygował mnie, bowiem - tak jak pewnie większość klubowiczów - marzy mi się wystylizowanie seryjnej '80' na sportowe S2.
Z tego, co znalazłem, wiem jedynie o rzeczach bardziej technicznych, za to nic o wnętrzu i nadwoziu. - zarówno na wikipedii czy na Centrum Audi 80.
I dla przykładu mam kilka pytań:
1. Jak wykonany jest czarny pas na drzwiach przy progach (sugeruje się fotkami S2 na forum) i czy S2 ma fabrycznie inne progi? Jak tak, to jaki jest koszt i montaż takich bajerów?
2. Jaki jest dokładny wzór felg do modelu S2 i jak wygląda sprawa z seryjnym zawieszeniem S2?
3. Jak prezentuje się wnętrze - w sensie wyposażenia. Bo po zdjęciach widzę kompletny FIS, skóry + grzanie, białe tarcze zegarów, zegary w miejsce popielnicy, poduchy, klimatronik (panel z A4) i sportowa kierownica. Było coś jeszcze?
4. Z zewnątrz widać inne zderzaki, progi, lusterka i listwy w kolor, oznaczenia, ale nie ma chromów przy szybach. Tego nie było w standardzie (gdzieś kiedyś widziałem fotkę S2 właśnie z chromami)?
To na razie tyle - mam nadzieje, że znawcy tematu pomogą. Jeżeli temat jest w złym dziale (a nie wiedziałem za bardzo gdzie to dać), proszę moderatorów o przeniesienie.
Pozdrawiam
Od dłuższego czasu szukam pełnej specyfikacji Audi S2. Chodzi mi głównie o wyposażenie seryjne tego modelu, a dokładnie - co miało S2, a czego nie mają zwykłe 80 B4. Temat zaintrygował mnie, bowiem - tak jak pewnie większość klubowiczów - marzy mi się wystylizowanie seryjnej '80' na sportowe S2.
Z tego, co znalazłem, wiem jedynie o rzeczach bardziej technicznych, za to nic o wnętrzu i nadwoziu. - zarówno na wikipedii czy na Centrum Audi 80.
1. Jak wykonany jest czarny pas na drzwiach przy progach (sugeruje się fotkami S2 na forum) i czy S2 ma fabrycznie inne progi? Jak tak, to jaki jest koszt i montaż takich bajerów?
2. Jaki jest dokładny wzór felg do modelu S2 i jak wygląda sprawa z seryjnym zawieszeniem S2?
3. Jak prezentuje się wnętrze - w sensie wyposażenia. Bo po zdjęciach widzę kompletny FIS, skóry + grzanie, białe tarcze zegarów, zegary w miejsce popielnicy, poduchy, klimatronik (panel z A4) i sportowa kierownica. Było coś jeszcze?
4. Z zewnątrz widać inne zderzaki, progi, lusterka i listwy w kolor, oznaczenia, ale nie ma chromów przy szybach. Tego nie było w standardzie (gdzieś kiedyś widziałem fotkę S2 właśnie z chromami)?
To na razie tyle - mam nadzieje, że znawcy tematu pomogą. Jeżeli temat jest w złym dziale (a nie wiedziałem za bardzo gdzie to dać), proszę moderatorów o przeniesienie.
Pozdrawiam
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Re: Audi S2 - wyposażenie seryjne.
progi i drzwi są takie same jak każdej coupe b4pproniuk pisze:Witam.
http://www.channel4.com/4car/media/clas ... e-1992.jpg2. Jaki jest dokładny wzór felg do modelu S2 i jak wygląda sprawa z seryjnym zawieszeniem S2?
http://www.drucksache.ch/img/r929077a.jpg
takie były oryginalne. Wszystkie na 5 śrub.
na pewno każda S2 miała:3. Jak prezentuje się wnętrze - w sensie wyposażenia. Bo po zdjęciach widzę kompletny FIS, skóry + grzanie, białe tarcze zegarów, zegary w miejsce popielnicy, poduchy, klimatronik (panel z A4) i sportowa kierownica. Było coś jeszcze?
licznik AC+BC, białe tarcze wszędzie, dodatkowe zegary białe.
Reszta - niekoniecznie. I tak: Kierownicę trójramienną miały tylko wersję BEZ poduszek, klimatronik był zarówno stary jak i nowy model, a także mogło go nie być, jeśli była kierownica trójramienna to ZAWSZE ze znaczkiem S2. Grzane fotele nie zawsze. poduchy nie zawsze. Tempomat nie zawsze. Wogóle to polecam
http://www.s2-audi.co.uk/audi_docs.htm
i dział oryginalnych broszur Audi , znajdziesz tam broszury Audi S2, i wyposażenie z jakim wychodziły (przede wszystkim tapicerki, bo resztę można było na zamówienie mieć).
zderzaki są takie same jak w AUDI b4 2.8 i 2.6 v6 coupe. żadna s2 nie miała chromów.
Chyba tak do końca nie wiesz jak wygląda s2...
tak, pomogą. Bo Audi S2 różniła się od Coupe quattro b4 silnikiem, napędem, zawieszeniem, licznikami, niektórymi elementami wnętrza, oraz, najważniejsze - ma inne przetłoczenia podłogi (podwozia).To na razie tyle - mam nadzieje, że znawcy tematu pomogą. Jeżeli temat jest w złym dziale (a nie wiedziałem za bardzo gdzie to dać), proszę moderatorów o przeniesienie.
Pozdrawiam
Chyba cos pokreciles Leo :?: Tylny to sie zgodze ze tak ale tylko w coupe ale pozatym to chyba niebardzo.Leo pisze:zderzaki są takie same jak w AUDI b4 2.8 i 2.6 v6 coupe
pproniuk, mowimy o sedanie, avancie czy coupe :?:
Nie.pproniuk pisze:czy S2 ma fabrycznie inne progi?
Zawieszenie w S2 konstrukcyjnie jest takie samo jak w każdym quattro. ale roznice polegaja przede wszystkim na wytrzymalosci a co za tym idzie wielkosci lub grubosci niektorych elementow np. połosie sa grubsze, sa inne przeguby, piasta ma rozstaw srub 5x112. Zawieszenie seryjnie jest usztywnione i obnizone o 20mm.pproniuk pisze:jak wygląda sprawa z seryjnym zawieszeniem S2?
Jesli gdzies strzelilem babola to niech mnie ktos poprawi zebym wyedytował co by ludzi nie wprowadzac w blad.
- Leo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
tak, fakt.Słonik pisze:Chyba cos pokreciles Leo :?: Tylny to sie zgodze ze tak ale tylko w coupe ale pozatym to chyba niebardzo.Leo pisze:zderzaki są takie same jak w AUDI b4 2.8 i 2.6 v6 coupe
Mówię tutaj o najpopularniejszym czyli Coupe. Zderzak przedni jest taki sam jak w 2.6 i 2.8 coupe. W sedanie jest inny.
Mówię to na podstawie etki, gdzie zderzak do S2 jest tożsamy z 2.6 q i 2.8 q
Chodzi mi o wersje sedan.
Jaki zderzak jest z przodu w sedanie, a jaki z tyłu i jak wygląda sytuacja z lampami (chodzi mi o białe światła cofania)?
Czy ktoś ma zdjęcie tych nakładek na progi i jak to wygląda z bliska na aucie? Do tej pory byłem pewien, że były montowane zupełnie inne progi do S2.
Pozdrawiam i dzięki za dotychczasowe info

Jaki zderzak jest z przodu w sedanie, a jaki z tyłu i jak wygląda sytuacja z lampami (chodzi mi o białe światła cofania)?
Czy ktoś ma zdjęcie tych nakładek na progi i jak to wygląda z bliska na aucie? Do tej pory byłem pewien, że były montowane zupełnie inne progi do S2.
Pozdrawiam i dzięki za dotychczasowe info

- Leo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nie 
Poduchy w kierze trójramiennej nie było. Była jedynie w RS2.
przejrzał ktoś te broszury, do których linki wkleiłem ? Tam są całe specyfikacje.
[ Dodano: 2009-09-14, 07:43 ]

Poduchy w kierze trójramiennej nie było. Była jedynie w RS2.
przejrzał ktoś te broszury, do których linki wkleiłem ? Tam są całe specyfikacje.
[ Dodano: 2009-09-14, 07:43 ]
środek to napisałem Tobie co i jak.pproniuk pisze:Serdecznie dzięki. Bardziej na razie chodziło mi o środek, bo mody są prowadzone na bieżąco. Co do karoserii - to nie plany na teraz, ale może na przyszłe wakacjeDrogo bo drogo, ale sentyment do wozu robi swoje.
- Leo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
zderzak s2jkowy - od 150 do 600 zł. , kratki drogie są do niego, 50 zł. /szt boczne , 100 zł. środkowa . Były wersje ze spryskiwaczami reflektorów i bez.
Listwy przy progach ? One są standardowo przy każdym coupe, w serwisie jedynie -150 zł. szt. za te długie. i po 100 zl. za krótkie około.
Etka Twoim przyjacielem
Listwy przy progach ? One są standardowo przy każdym coupe, w serwisie jedynie -150 zł. szt. za te długie. i po 100 zl. za krótkie około.
Etka Twoim przyjacielem