Witam,
parę dni temu zakupiłem Audi 80 Avant 2.6 sprowadzone ze Szwajcarii... Gdy chciałem zrobić przegląd techniczny diagnosta powiedział, że bez danych technicznych nie jest w stanie zrobić przeglądu. Otóż potrzebuję informacji (lub linków do dokumentacji) o następujących rzeczach:
- DMC przyczepy bez hamulca
- DMC przyczepy z hamulcem
- nacisk osi I
- nacisk osi II
czy macie może jakieś namiary na strony, gdzie takie dane mogę znaleźć, czy pozostaje mi wizyta u rzeczoznawcy (który według diagnosty takimi danymi dysponuje)?
[b4] Audi sprowadzone ze Szwajcarii...
[b4] Audi sprowadzone ze Szwajcarii...
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2012, 21:23 przez lewy, łącznie zmieniany 2 razy.
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
To że nie ten dział to nie musicie po kolei powtarzać, tylko ew, udzielić koledze pomocy skoro jest nowy, pewnie ktoś z Moderatorów w niedługim czasie przeniesie, co do ładownośći, nie wiem czy to do końca zależy od masy całkiwitej pojazdu, ale ja w b3 mam DŁP z hamulcem 1000kg zaś bez hamulca 515kg, zaś w dowodzie mam tylko największą dop. nacisk na osie 7/90kN, i generalnie ja takich danych przy sprowadzonym aucie nie musiałem diagnoście podawać tylko oni to mieli w swoich książkach, dlatego też radzę aby się udał do innego diagnosty bardziej zorjętowanego w temacie. co do stronek to tutaj masz o danych auta: http://akp.cichy.org/dane.html