Ciekawostka -dzisiejsze quattro nie jest juz takie wspaniałe
Ciekawostka -dzisiejsze quattro nie jest juz takie wspaniałe
Obejrzyjscie sobie ten filmik pewnie nie którzy juz go widzieli, Q w nowych Audi nie jest juz takie wspaniałem jak te stare w B3.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 11:40 przez WOJTEK26, łącznie zmieniany 1 raz.
- karolas123
- Forum Audi 80
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
dokładnie tak jak pisze Leo!Leo pisze:Jazda na rolkach nie ma nic wspólnego z jazdą na drodze, i jak kolega wyżej napisał, wystarczyło użyć hamulca.
i tu się z Tobą nie zgodzeWOJTEK26 pisze:Q w nowych Audi nie jest juz takie wspaniałem jak te stare w B3.
trochę już w tym roku poślizgałem się coupe quattro z 93roku i po tych samych drogach dla porównania A4 Avant quattro z 04 roku.
I moim zdaniem jeśli chodzi o samą trakcje to A4 jest lepsze. Poprostu A4 mocniej się odpycha.
Ale to tylko moja subiektywna ocena
Czy oba auta miały identyczne opony i takim samym stopniu zużycia?:)julekF1 pisze: i tu się z Tobą nie zgodze
trochę już w tym roku poślizgałem się coupe quattro z 93roku i po tych samych drogach dla porównania A4 Avant quattro z 04 roku.
I moim zdaniem jeśli chodzi o samą trakcje to A4 jest lepsze. Poprostu A4 mocniej się odpycha.
Ale to tylko moja subiektywna ocena
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
a4 a b3 b4 w sensie quattro to to samo. Nie ma różnicy.
to, że się lepiej odpychało mogło wynikać z innego rozłożenia masy auta, może też innego silnika.
To mogła być subiektywna ocena jak najbardziej, tego nie stwierdzimy.
Szkoda, że nie wjechali tam rs6 z torsenem z wstępnym spięciem 40:60.
A w dodatku, z tego co mi się wydaje, Q5 nie ma torsena tylko sprzęgło wielopłytkowe sterowane elektroniką, zatem to takie quattro jak w TT
to, że się lepiej odpychało mogło wynikać z innego rozłożenia masy auta, może też innego silnika.
To mogła być subiektywna ocena jak najbardziej, tego nie stwierdzimy.
Szkoda, że nie wjechali tam rs6 z torsenem z wstępnym spięciem 40:60.
A w dodatku, z tego co mi się wydaje, Q5 nie ma torsena tylko sprzęgło wielopłytkowe sterowane elektroniką, zatem to takie quattro jak w TT
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
no własnie nie, tam haldexa nie ma, tam jest jakieś udziwnienie - boczna skrzynka przekładniowa ze sprzęgłem, ale to nie jest haldex, rczej chodziło mi o zasadę.
[ Dodano: 2011-01-12, 23:08 ]
ok, sprawdziłem, automat ma coś takiego jak mówiłem, ale za to manual ma normalnego torsena. I teraz pytanie - w tym filmiku było Q5 z automatem czy manualem ?
[ Dodano: 2011-01-12, 23:08 ]
ok, sprawdziłem, automat ma coś takiego jak mówiłem, ale za to manual ma normalnego torsena. I teraz pytanie - w tym filmiku było Q5 z automatem czy manualem ?