[80 b4] Drgania kierownicy. Jaka przyczyna? Pomóżcie!
[80 b4] Drgania kierownicy. Jaka przyczyna? Pomóżcie!
Witam. Dzisiaj zauważyłem że jak stoje na światłach zaczyna mi drgać kierownica. Dzieje się to tylko na postoju na wolnych obrotach. Zauważyłem że jeżeli dodam troszkę gazu drganie ustaje jak i również drganie nie występuje przy zimnym silniku. Czy przyczyną może być poduszka silnika. Jedną już wymieniłem od strony pasażera. Pomóżcie!
Ostatnio zmieniony 05 cze 2007, 22:19 przez Konrad27, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: [80 b4] Drgania kierownicy. Jaka przyczyna? Pomóżcie!
Konrad27 pisze:Witam. Dzisiaj zauważyłem że jak stoje na światłach zaczyna mi drgać kierownica. Dzieje się to tylko na postoju na wolnych obrotach. Zauważyłem że jeżeli dodam troszkę gazu drganie ustaje jak i również drganie nie występuje przy zimnym silniku. Czy przyczyną może być poduszka silnika. Jedną już wymieniłem od strony pasażera. Pomóżcie!
[ Dodano: 2007-06-05, 22:22 ]
Poduszka pod skrzynią także nowa. Ale czy napewno poduszka może być przyczyną.
- kilerek 23
- Forum Audi 80
może to być poduszka... ale nie koniecznie ja spotkałem sie z uszkodzonym wężem podciśnieniiowym z kolektora ssącego do serwa i też drgał silnik na wolnych a czasem nawet bujało nim... ale tylko na ciepłym bo na zimnym trzymał wyższe obroty więc sprawdz jeszcze czy silnik pracuje napewno równo.. ale nie wykluczam oczywiście poduch o których pisał kolega wyżej...:)pozdro :mrgreen: