[All] Ile palą nasze autka ?
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
2,8 Vka Q w coupejce
Miasto jazda w total korkach krakowskich 13 - 18 przeciętnie 15
Trasa 11 - 13 średnio 12, ostatnio byłem w Wawie i trasa Kraków Wawa w jedną stronę miąłem 11,2 w drugą 12,5 najzabawniejsze jest to że nawet przy ostrym pałowaniu na trasie spalanie zmienia sie o mniej niż się można by się było obawiać.
Pozdro
Obarek
Miasto jazda w total korkach krakowskich 13 - 18 przeciętnie 15
Trasa 11 - 13 średnio 12, ostatnio byłem w Wawie i trasa Kraków Wawa w jedną stronę miąłem 11,2 w drugą 12,5 najzabawniejsze jest to że nawet przy ostrym pałowaniu na trasie spalanie zmienia sie o mniej niż się można by się było obawiać.
Pozdro
Obarek
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Widze ze co inne V6 i inny własciciel to pali inaczej :lol:
Wiadomo ze nie kazdy jezdzi wolno...
a mogłby mi ktoś powiedziec ile spali takie 2,8 lub 2,6 w miescie w spokojnej jezdzie :?:
I jeszcze jedno... ile palą silniki 2,3E :?: Oczywiscie te co były w B4 i B3 najlepiej podajcie przy jakim nadwoziu i jakim stylu jazdy...spokojna czy pałowanie...
Musze wiedziec o spalaniach tych silnikow co nieco 8-)
Wiadomo ze nie kazdy jezdzi wolno...
a mogłby mi ktoś powiedziec ile spali takie 2,8 lub 2,6 w miescie w spokojnej jezdzie :?:
I jeszcze jedno... ile palą silniki 2,3E :?: Oczywiscie te co były w B4 i B3 najlepiej podajcie przy jakim nadwoziu i jakim stylu jazdy...spokojna czy pałowanie...
Musze wiedziec o spalaniach tych silnikow co nieco 8-)
1.8S (90KM) na gazie - średnio ok 10l -
Był okres ze paliła delikatnie ponad 9 gazu... w cyklu mieszanym...
Na trasie lekko ponizej 9l
Ze spalania jestem zadowolony, gdyż nie należę do kierowców oszczędnych w dociskaniu pedalu gazu
Spalania benzyny nie miałem okazji sprawdzic, co przy LPG jest raczej zrozumiałe
Był okres ze paliła delikatnie ponad 9 gazu... w cyklu mieszanym...
Na trasie lekko ponizej 9l
Ze spalania jestem zadowolony, gdyż nie należę do kierowców oszczędnych w dociskaniu pedalu gazu
Spalania benzyny nie miałem okazji sprawdzic, co przy LPG jest raczej zrozumiałe
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Misiek_Stce pisze:hołard, ano włąsnie to jest ten strach mowisz o gazie czy benzynie ?? bo jezeli o gazie to jestem w siódmym niebie :mrgreen:
Benzin :-|
Cięzko jest jezdzic spokojnie :mrgreen: I dla kazdego pewnie słowo spokojnie ma rozne oblicza. Mi jak se raz krążyłem to spaliła niecałe 12l. Ale taka normalna wolniejsza jazda to gdzieś z 12,13l.Misiek_Stce pisze:a mogłby mi ktoś powiedziec ile spali takie 2,8 lub 2,6 w miescie w spokojnej jezdzie
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ABT, trasa 70% miasto 30% (110 km na raz przejechane, prędkości przelotowe 100-130 km/h)- 7,3 -7,5 l/100km, technika jazdy... mocne przyspieszanie spod świateł... później w miarę spokojna jazda
miasto50%-trasa50% (34 km w jedną stronę postój 8h, 34km w drugą stronę, prędkości do 100 km/h i tak kilka razy ) - 8,5 l/100km, technika jazdy, trochę oszczędna + kilka wyprzedzań...
rzadko...krótkie dystanse (mniej niż 10 km), rozgrzewanie. itp. około 9-10 l/100km, nie więcej niż 11 - technika jazdy... różna...
spalanie podane dla benzyny...
moje pytanie do Was jest takie.... ile będzie mi palił jeśli założę mu gaz 2 generacji?? mogę liczyć że się w 10 l/100 będę mieścił??
miasto50%-trasa50% (34 km w jedną stronę postój 8h, 34km w drugą stronę, prędkości do 100 km/h i tak kilka razy ) - 8,5 l/100km, technika jazdy, trochę oszczędna + kilka wyprzedzań...
rzadko...krótkie dystanse (mniej niż 10 km), rozgrzewanie. itp. około 9-10 l/100km, nie więcej niż 11 - technika jazdy... różna...
spalanie podane dla benzyny...
moje pytanie do Was jest takie.... ile będzie mi palił jeśli założę mu gaz 2 generacji?? mogę liczyć że się w 10 l/100 będę mieścił??