[All] Jaki Olej silnikowy kupić - marka
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
W tym roku założyłem filtr paliwa z tej firmy bo filtrona nie było , tyle że co roku zmieniam paliwowy , więc pewnie różnicy nie będzie.osi29 pisze:co o denckermann nie mogę powiedzieć i nie polecam
Ale co do filtra oleju , to nie ma co oszczędzać , żeby potem nie było nieprzyjemnych sytuacji z kontrolką oleju.
h/k pisze: "Made in Germany"
Papier wszystko przyjmie. Nie zawsze to co jest w opisie przekłada się na jakość wykonania. A Made in Germany wcale nie oznacza, że wyprodukowany jest w Niemczech. Podobnie jest z olejami pewnej "Niemieckiej" produkcji. Prawda jest taka, że olej ten rozlewany jest w Słowacji, natomiast opakowanie pochodzi z Niemiec, dlatego też jest napisane "Made in Germany". Podobnie jest z wieloma producentami części zamiennych. Niestety człowiek kupuje oczami .h/k pisze:zaworek by-pass na wypadek przytkania filtru + zaworek przeciw cofaniu oleju
-
- Forum Audi 80
Dlatego zawsze montuje boscha fitr olejuDawid1995 pisze:zaworek by-pass na wypadek przytkania filtru + zaworek przeciw cofaniu oleju
ale terazmam dylemat moze ktos mi rozjasni watpliwosc teraz mam 10w40 canade ale jest ciezko dostac mysle zeby przejsc na olej 5w40 total quazar energy dodam ze turbina sie juz teraz poci czy to dobry pomysl z tym 5w40 czy lepiej zalac 10w40 total
Wlej Valvoline Max Life. Posiada on właściwości uszczelniające, więc może coś zaradzi Ale zostań przy 10w40.
jeszcze nie trafiłeś na chińskiego Boscha, dlatego sobie chwalisz . Dobrymi filtrami są MANN, KNECHT, FILTRON też jest w porządku, szczególnie teraz, gdy stał się korporacją z MANN'em. UFI od jakiegoś czasu produkuje na pierwszy montaż dla VAG więc też jest w porządkuszczepanek1313 pisze: zawsze montuje boscha fitr oleju
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80