Witam !
Mam pewien problem. Mianowicie zostawiłem autko na parkingu pod Tesco i jak wróciłem jakis palant urwał mi lusterko cofając :cry: . Postanowiłem go skleić aby jakoś dojechać do domu. Gdy dojechałem zobaczyłem, że klej spłyną mi po lakierze i jest taka gruba kreska zaschniętego kleju teraz :cry: . Nie można tego wyczyścić. I tu moje pytanie do Was nie wiecie czym to usunąć? . Pomyślałem aby spróbować tym "czymś" co się usuwa pozostałości po piance do uszczelniania okien (podobno to bardzo mocny środek do oczyszczania). Co Wy o tym sądzicie?....
[B3/B4] Klej Super Glue - usuwanie
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B3/B4] Klej Super Glue - usuwanie
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 22:25 przez KLAKSON, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
No zeby Ci to tylko z lakierem nie zeszło.... ja zrobiłbym tak, jesli jest to gruby zaciek to pierw nadmiar zciołbym cienkim nozykiem do tapet (ostroznie zeby nie przyciac lakieru) później papier scierny 2000 na mokro i delikatne szlifowanie, na koniec pasta polerska i nie ma prawa zostać ani jednego sladu, pod warunkeim ze dobrze to zrobisz. Ewentualnie mozesz spróbowac benzyna ekstrakcyjna troche rozmiekczyc klej, bo z tego co wiem to cyjanoakryle schodza pod wpływem acetonu i ciepłej wody ale aceton moze uszkodzić lakier wiec odpada.KLAKSON pisze:Pomyślałem aby spróbować tym "czymś" co się usuwa pozostałości po piance do uszczelniania okien (podobno to bardzo mocny środek do oczyszczania). Co Wy o tym sądzicie?....
Do tych wszystkich klejów na bazie cyjanoakrylu itp są specjalne rozpuszczalniki/zmywacze. Do SuperGlue to się nazywa SuperGlue Remover. Przed jakimikolwiek mechanicznymi działaniami polecam to nabyć i spróbować.
http://ehobby.com.pl/super_glue_nowosc_ ... -5590.html
Na alledrogo nie znalazłem. Podobno kosztuje to jakieś 2zł.
http://ehobby.com.pl/super_glue_nowosc_ ... -5590.html
Na alledrogo nie znalazłem. Podobno kosztuje to jakieś 2zł.