[All] Prędkość maksymalna
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
może coś licznik szwankuje bo mi na lpg bez trudu osiąga 200 a na PB jeszcze więcej :mrgreen:LukeX pisze:Tylko akurat pisałem o drugiej 80 z silnkiem AAH Może to i przez zapchane katy, ale akurat równiótko na 190 by się zatrzymywała wskazówka? Próbowałem go rozbujać i ani km więcej... A do tych 190 to dość szybko się buja...
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Dawid
Nie wiem co jest, bo gdybym się do tych 190 z jakąś wielką trudnością rozpędzał, ale to wsyztsko płynnie i ładnie szło, aż w końcu równo 190 na blacie i ani km więcej... a obrotek jeszcze się długo wkręcał a ja równo 190 jechałem <osohozi>shellah pisze:może coś licznik szwankuje bo mi na lpg bez trudu osiąga 200 a na PB jeszcze więcej :mrgreen:LukeX pisze:Tylko akurat pisałem o drugiej 80 z silnkiem AAH Może to i przez zapchane katy, ale akurat równiótko na 190 by się zatrzymywała wskazówka? Próbowałem go rozbujać i ani km więcej... A do tych 190 to dość szybko się buja...
dziś wreszcie miałem okazję sprawdzić ile uda się wycisnąć z mojego 1.8 90 KM na LPG
V MAX : 160 km/h (5 bieg i ok 4000 obr)
więcej za chiny nie chciał wyciągnąć, choć but w podłodze.
szału nie ma, ale jedno co trzeba przyznać, autko przy tej prędkości zachowuje się idealnie!
Czego nie mogę powiedzieć o moim Escorcie, tam przy 140 to już była śmierć w oczach
V MAX : 160 km/h (5 bieg i ok 4000 obr)
więcej za chiny nie chciał wyciągnąć, choć but w podłodze.
szału nie ma, ale jedno co trzeba przyznać, autko przy tej prędkości zachowuje się idealnie!
Czego nie mogę powiedzieć o moim Escorcie, tam przy 140 to już była śmierć w oczach
moja audica B3 1.8 S na gazie poszla 180 a na PB 185 a jak ktos pisze ze jego audi B3 pojdzie wiecej to ma naprawde nie rowno pod sufitem albo cos z licznikiem ) moj brat mial simsonka i mu motorek szedl 65 km/h a chcial zeby mu licznik pokazywal 100 km/h i tak tez jest w waszym przypadku : :mrgreen: powodzenia jesli ktos moze wyciagnac z B3 wiecej niz 185 , \
ja moja niunie testowalem na autostradzie A1 a tam jest 88 km drogi i tam dokladnie zbadalem moja ninunie .
Liczniki W Audi B3 i Audi B4 oszukuja o 10 km/h , zawyzaja predkosc o 10 km/h .
dokladna predkosc wg. GPS- u jest o 10 km mniejsza ) iiii taka jest prawda
ja moja niunie testowalem na autostradzie A1 a tam jest 88 km drogi i tam dokladnie zbadalem moja ninunie .
Kolego ..to zapraszam do Krakowa.. testowalem swoje B3 na trasie A4 i licznik pokazywal 210 a nawigacja 200km/h (model MIO Moov 500 na oryginalnej mapie MIO). Tu sie zgodze ze miedzy licznikiem a nawigacja jest roznica okolo 10km ale nawigacja tez nie pokazuje idealnej predkosci.. juz nie raz rozpedzilem sie do tej predkosci.. 195 to leciutko wyciagam i to dosc czesto na obwodnicy w Krakowie.djandres pisze:moja audica B3 1.8 S na gazie poszla 180 a na PB 185 a jak ktos pisze ze jego audi B3 pojdzie wiecej to ma naprawde nie rowno pod sufitem albo cos z licznikiem ) moj brat mial simsonka i mu motorek szedl 65 km/h a chcial zeby mu licznik pokazywal 100 km/h i tak tez jest w waszym przypadku : :mrgreen: powodzenia jesli ktos moze wyciagnac z B3 wiecej niz 185 , \
-
- Forum Audi 80
Witam moje b3 90 silnik 2.3 poleciało ze mną na trasie Dąbrowa Górnicza-Olkusz-Kraków licznikowo 220 km/h przy czym poszła mi nagrzewnica w aucie i musialem hamować wiec v-max nie sprawdzilem
PS (licznik okłamuje mi o jakieś 5-10 km/h) ale ja myśle ze tragedii i tak nie ma jak na samochód z 1987 roku <ok>
Pozdrawiam forumowiczów 8-)
PS (licznik okłamuje mi o jakieś 5-10 km/h) ale ja myśle ze tragedii i tak nie ma jak na samochód z 1987 roku <ok>
Pozdrawiam forumowiczów 8-)