[A4,A6 ] Przekładka UK na EU
[A4,A6 ] Przekładka UK na EU
Witam mam pytanie : Mam możliwość ściągnięcia samochodu z Angli oczywiście nie myślę o niczym innym tylko o audi A4 albo A6 czy ktoś orientuje się jak w tych samochodach wygląda przekładka .Czy trzeba dużo przerabiać? Słyszałem że w niektórych samochodach właściwie nie trzeba nic robić tylko przekręcamy .Samochód jest przystosowany.Czy audi tego typu zalicza się do tych przystosowanych?
Ostatnio zmieniony 01 paź 2012, 21:10 przez gibalohio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
A nigdzie <ok> :mrgreen:FranoF1 pisze:...gdzieś to sie wyprowadził :lol: chyba na koniec Polski <ok>kokolino1 pisze:Do najbliższego ASO to mam ze 100 km
Ale wracając do tematu.
Jakiś czas temu dostałem pismo tylko nie pamiętam czy z TDT, ITSu czy MSWiA w którym było napisane właśnie że taka przeróbka winna być wykonana w ASO i która w imieniu producenta pojazdu wystawi odpowiedni dokument na podstawie którego będzie można wykonać pierwsze badanie w kraju i później zarejestrować. Od tamtej pory nie było ani jednego samochodu na przeglądzie który był przerabiany.
Jak to wygląda od strony wydziału to nie wiem ale jutro postaram się dowiedzieć co i jak.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Więc tak włanie dzwoniłem do wydziału komunikacji i powiedziano mi że przeróbkę powinna robić firma która się w tym specjalizuje i ma odpowiedni wpis w nadaniu REGON-u, jednak ze wskazaniem na ASO, przy przeglądzie diagnosta sam podejmuje decyzje czy dopuścić taki samochód do ruchu czy nie przy czym dokumentem niezędnym jest okazanie świadectwa homologacji że, dany samochód był homologowany też na ruch prawostronny.
Generalnie nasz wydział sugeruje stacjom mu podległym aby takich samochodów nie robić (co nie znaczy że jest zakaz), ale czasami mają doczynienia z takimi pojazdami które gdzieś w kraju były przerabiane i robiony był przegląd.
To tyle jeśli chodzi o stronę WK.
Dopowiem tylko tyle, że z doświadczenia wiem że choć prawo mamy jedno to różne wydziały inaczej je stosują i inaczej podchodzą do sprawy radzę więc dowiedzieć się dokładnie jak sprawa wygląda w wydziale w którym dane auto ma być rejestrowane.
Generalnie nasz wydział sugeruje stacjom mu podległym aby takich samochodów nie robić (co nie znaczy że jest zakaz), ale czasami mają doczynienia z takimi pojazdami które gdzieś w kraju były przerabiane i robiony był przegląd.
To tyle jeśli chodzi o stronę WK.
Dopowiem tylko tyle, że z doświadczenia wiem że choć prawo mamy jedno to różne wydziały inaczej je stosują i inaczej podchodzą do sprawy radzę więc dowiedzieć się dokładnie jak sprawa wygląda w wydziale w którym dane auto ma być rejestrowane.