[All] Zaciągnięcie ręcznego przy 40km/h
- kamilziomek23
- Forum Audi 80
[All] Zaciągnięcie ręcznego przy 40km/h
Witam.
Kilka dni temu jadąc samochodem podwoziłem kumpla, który w czasie jazdy wpadł na dość głupi pomysł. Mianowicie, przy prędkości ok 30-40 km/h zaciągnął hamulec ręczny. Asfalt był suchy.
Tutaj moje pytanie, mogło to spowodować jakieś uszkodzenia?
pozdrawiam
Kilka dni temu jadąc samochodem podwoziłem kumpla, który w czasie jazdy wpadł na dość głupi pomysł. Mianowicie, przy prędkości ok 30-40 km/h zaciągnął hamulec ręczny. Asfalt był suchy.
Tutaj moje pytanie, mogło to spowodować jakieś uszkodzenia?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 lut 2011, 16:37 przez kamilziomek23, łącznie zmieniany 1 raz.
- kamilziomek23
- Forum Audi 80
a jak mogłoby się do objawiać? bo ręczny działa dobrze, więc linka jest spoko.
[ Dodano: 2011-02-06, 14:15 ]
[ Dodano: 2011-02-06, 14:15 ]
niepokojącego nic się na razie nie dzieję, ale gdyby zaczęło to chciałbym wiedzieć co sprawdzićglowsonix pisze:Czy dzieje ci się coś niepokojęcogo z samochodem czy tak tylko piszesz co sie mogło uszkodzić?
Moim skromnym zdaniem mogły sie tylko lekko opony zedrzeć :mrgreen:
- siwusek216
- Forum Audi 80
Nic nie powinno się stać, po to przecież m.in. jest ręczny żeby awaryjnie zahamować.
Mam nadzieję że kumpel dostał z liścia za głupie pomysły i dalej kontynuował podróż pieszo?
Rozumiem gdy kierowca sam świadomie zaciąga ręczny, natomiast gdy z zaskoczenia robi to "kumpel" to czasami skutki mogą być opłakane.
Mam nadzieję że kumpel dostał z liścia za głupie pomysły i dalej kontynuował podróż pieszo?
Rozumiem gdy kierowca sam świadomie zaciąga ręczny, natomiast gdy z zaskoczenia robi to "kumpel" to czasami skutki mogą być opłakane.
Taa i może od razu łożyska i bębny w połączeniu z amortyzatorami... nie popadajmy w paranojęsztahu pisze:cylinderki mogą być do wymiany czy linka hamulca recznego
- kamilziomek23
- Forum Audi 80
tak właśnie myślałem, że jeżeli linka się nie zerwała to wszystko powinno być dobrze ale wolałem się upewnićsiwusek216 pisze:Kolego nie strasz chłopaka, z twojej wypowiedzi wynika ze każde ostre hamowanie powoduje mega uszkodzenia. Jeśli nie zerwał ręcznego nic nie będzie wozidelku.sztahu pisze:cylinderki mogą być do wymiany czy linka hamulca recznego
[ Dodano: 2011-02-06, 14:35 ]
kolega myślał, że będzie zabawnie.. Dostał konkretny opierdol ale już dowiozłem go do domu.mario2560 pisze:Nic nie powinno się stać, po to przecież m.in. jest ręczny żeby awaryjnie zahamować.
Taa i może od razu łożyska i bębny w połączeniu z amortyzatorami... nie popadajmy w paranojęsztahu pisze:cylinderki mogą być do wymiany czy linka hamulca recznego
-
- Forum Audi 80
Ręczny jest od tego zeby go zaciągać, czasami na postoju albo zeby polatać bokiem <ok>
nic złego nie moze sie stać z samochodem w takiej sytuacji
bo cylinderki moga zapiec sie na postoju linka tez moze sie w taki sposob zerwać
a to ze kolega mial głupi pomysł to drugie, gdby koła równo nie hamowały moglibyscie skończyć w rowie.. ale to przy wieszkej predkosći, niestety znam taki przypadek
nic złego nie moze sie stać z samochodem w takiej sytuacji
bo cylinderki moga zapiec sie na postoju linka tez moze sie w taki sposob zerwać
a to ze kolega mial głupi pomysł to drugie, gdby koła równo nie hamowały moglibyscie skończyć w rowie.. ale to przy wieszkej predkosći, niestety znam taki przypadek
- kamilziomek23
- Forum Audi 80
Od tego sa takie kolorowe ludziki zeby usuwac takie tematy, kolega juz wie ze w jego aucie nic sie nie stalo pomimo tego ze pytal zamiast posluchac swojego auta :lol:hudy pisze:panowie ja wiem że można mieć różne problemy ale czy niektórzy z was lub jak wolicie z nas nie przesadzają??za niedługo jak będziemy robić problemy z niczego to to forum to będzie jedno wielkie dno i wszytko w tym kierunku niestety zmierza...