[80 B3 1.6D] Jak przykręcić stabilizator?
- Fighter001
- Forum Audi 80
[80 B3 1.6D] Jak przykręcić stabilizator?
Witam mam taki problem wymienilem sobie tuleje wachacza no i po zalozeniu wachacza nie moge przykrecic do niego stabilizatora. Prezylo wiec odkrecilem caly ten drut od wozka i z drugiej strony od wachacza rowniez. Jak ktos to wczesniej robil to prosze o instrukcje krok po kroku. Mam auto podniesione. Jak to cos pomoze to nie mam wspomagania bo tam stabilizator chyba jest inny.
- percevalle
- Audi 80 Klub
- Fighter001
- Forum Audi 80
U mnie jest przykrecony do wachacza bo nie mam wspomagania. Tak samo mialem w audi B2. I zastanawiam sie jak to przykrecic bo gdy auto mam podniesione i przykrece ten caly stabilizator do wozka to tak prezy ze nie da sie przykrecic do wachaczy z obu stron najwyzej z jednej sie da i to z trudem i czy jak postawie go na kolach to bedzie roznica? czy moze najpierw przykrecic do wachaczy a pozniej do wozka?
- Fighter001
- Forum Audi 80
wahacze po obu stronach musza byc na tych samych wysokosciach. stabilizator wlasnie po to jest zeby niwelowac przechyly auta. czyli w momencie jak jeden wahacz idzie w dol a drugi do gory zaczyna pracowac. jezeli beda na tej samej wysokosci nie powstaja w nim naprezenia i mozna bez problemu wszystko poskladac
- Fighter001
- Forum Audi 80
Czyli jak postawie auto na kola to powinienem bez problemu to przykrecic? No bo nacisk na oba wachacze bedzie taki sam.
A tak poza tym to bylem troche zdzwiony ze stabilizator jest przykrecony wlasnie do wachacza, myslalem ze bedzie to rozwiazane tak jak w B4 tam nie mialem takich problemow a tu sie okazalo ze najprostsza rzecz stala sie najtrudniejsza
opuszczenie auta na kola pomoglo bez problemu przykrecilem stabilizator
A tak poza tym to bylem troche zdzwiony ze stabilizator jest przykrecony wlasnie do wachacza, myslalem ze bedzie to rozwiazane tak jak w B4 tam nie mialem takich problemow a tu sie okazalo ze najprostsza rzecz stala sie najtrudniejsza
opuszczenie auta na kola pomoglo bez problemu przykrecilem stabilizator