Witam, słuchajcie mam taki problem, mianowicie odkąd mam to auto mam pedał sprzęgła na wysokości połowy pedału hamulca. Przeglądałem forum i próbowałem coś znaleźć, jednak między moim przypadkiem a innymi jest zazwyczaj jedna różnica - inni mogą podciągnąć pedał ręcznie do góry, a u mnie się nie da, tak jakby połowa wysokości to było max. Dodam że mimo iż sprzęgło łapie normalnie z dołu i da się jeździć, to trochę ciężko wrzucić dwójkę (trzeba to robić z wyczuciem). Próbowałem odpowietrzyć sprzęgło jednak nic to nie dało, wymontowałem wysprzęglik żeby wzrokowo go ocenić i nie cieknie z niego, był suchy więc został zamontowany z powrotem. Płyn nie cieknie i nie ubwa go. Zostaje chyba tylko pompa sprzęgła? Ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć dlaczego nie mogę podciągnąć tego pedału do góry?
Pozdrawiam
[B3 AAD] Nisko pedał sprzęgła
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Jak odkrecisz polke nad nogami kierowcy wtedy dostaniesz sie do tego calego mechanizmu popychajacego pompke sprzegla. Na trzpieniu popychacza pompki sa dwie nakretki 6mm, one sluza do regulacji wysokosci pedalu sprzegla. Wg. ksiazkowej receptury pedal sprzegla powinien byc 10mm wyzej od pedalu hamulca.