[1Z B4] sportowe sprzegło?
[1Z B4] sportowe sprzegło?
Witam Mam takie pytanie czy mozna kupic sportowe sprzeglo do TDI-ka i jaka jest zywotnosc takiego sprzegła?
jedno zasadnicze pytanie czy planujesz w swoim 1Z-cie jakieś mody powyżej 140KM.?
jesli tak to w spieka warto zainwestować.
jeśli nie to lepiej kupić seryjne sprzegło sachsa.
na temat działania spieka znajdziesz wszystko TU
jesli tak to w spieka warto zainwestować.
jeśli nie to lepiej kupić seryjne sprzegło sachsa.
na temat działania spieka znajdziesz wszystko TU
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Panowie po kiego grzyba wam sportowe sprzęgła w autach 90-150 kucy?
Spiek owszem do grubszych modów+mocniejszy docisk.
O metalowym sprzęgle wogóle nie ma co wspominać bo działa w systemie zero jedynkowym, albo spięte albo nie-tylko tor albo os.
Spiek owszem do grubszych modów+mocniejszy docisk.
O metalowym sprzęgle wogóle nie ma co wspominać bo działa w systemie zero jedynkowym, albo spięte albo nie-tylko tor albo os.
Nie gorzej,bo usportowione jest twardsze np. spiek natomiast wyczynowy full metal jacket na trzy łapy wogóle się nie nadaje na ulice,a seryjną skrzynie zmieli w dwa wieczory jazdy pełną dzidą.lukwoj21 pisze:Lepiej sie jezdzi na takim sprzegle
luk_OP_Q89, jeśli kolegalukwoj21, chce sie bawić w spieka to jego sprawa. dla naszych auteo to tylko spiek 6ramienny byłby najrozsodniejszym wyborem. twardość sprzegła wtedy dużo nie wzrośnie ale bedzie za to szybciej brało.
tylko że z takim sprzegłem to trzeba uczyć sie jazdy od nowa, całkiem inaczej sie jeździ.
natomiasst
tylko że z takim sprzegłem to trzeba uczyć sie jazdy od nowa, całkiem inaczej sie jeździ.
natomiasst
to już inna bajka i dużo wiecej zabawy niż tylko wymiana tarczy i docisku. dochodzi wtedy mocniejszy siłownik i przewody w oplotach metalowych. co do przemielenia skrzyni w tym przypadku to sie zgadzam dlugo by nie wytrzymała.(jeśli mowa o ori)luk_OP_Q89 pisze:wyczynowy full metal jacket
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80