[b2 DZ GTE] uderzenie przy puszczaniu sprzegla
[b2 DZ GTE] uderzenie przy puszczaniu sprzegla
moim problemem jest stukot ktory slychac przy zmianie biegow a najwyrazniej slychac przy wrzucaniu 2. znajomy mowil mi ze to wina przegobow ze maja luzy i dla tego przy puszczaniu sprzegla slychac to uderzenie. ale boje sie ze to moze cos w skrzyni. z gory dzieki pozdro.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2010, 11:43 przez kępes b2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
co do przegubow to mozesz je sprawdzic w nastepujacy sposob,wrzucajac 1 bieg i delikatnie ruszajac powinno słychac czy stuka, a piszesz ze najczesciej na 2 biegu wzaleznosci jak wbijasz te biegi jesli delikatnie to przeguby niedostaja tak a jak gwałtownie to nawet wbijajac 2 3 4 5 bieg zakatujesz przeguby
przeguby
/limal19 pisze:co do przegubow to mozesz je sprawdzic w nastepujacy sposob,wrzucajac 1 bieg i delikatnie ruszajac powinno słychac czy stuka, a piszesz ze najczesciej na 2 biegu wzaleznosci jak wbijasz te biegi jesli delikatnie to przeguby niedostaja tak a jak gwałtownie to nawet wbijajac 2 3 4 5 bieg zakatujesz przeguby
wlasnie niddy nie puszczam gwaltownie bo boje sie ze cos sie urwie. kiedys jak mialem auto u mechanika to po robocie wzial auto zeby sprawdzic obroty i na tym kursie zadzwonil do mnie i powiedzial ze ukrecil sie przegub. kiedy sprawdzil okazalo sie ze wypadl czy cos,zlozyl i tak jezdze. jeden koleszka mowil mi ze musial szybko zmieniac biegi i gwaltownie puszczac sprzeglo i dla tego tak sie stalo (cos jak wybieraki w maluchach)
kolego kępesb2 rozumiem ze temu mechanikowi spadł przegub i załozył stary,to jakis rzeznik nie mechanik ,przed tym co załatwił ci tak ten przegub były stuki :?: ,bo jesli nie to raczej cisnij po przeguby i to wymien i daj niunke do mechanika a nie do buraka co katuje auta, a z gwałtowna zmiana biegow i szybkim puszczaniem sprzegła sypia sie przeguby, powiem ci ze jakby moje auto tak załatwił to bym mu nastrzelał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tak. jak kupilem to malenstwo to tuklo sie juz wtedy musze kupic nowe i tyle. pozdrawiamlimal19 pisze:kolego kępesb2 rozumiem ze temu mechanikowi spadł przegub i załozył stary,to jakis rzeznik nie mechanik ,przed tym co załatwił ci tak ten przegub były stuki :?: ,bo jesli nie to raczej cisnij po przeguby i to wymien i daj niunke do mechanika a nie do buraka co katuje auta, a z gwałtowna zmiana biegow i szybkim puszczaniem sprzegła sypia sie przeguby, powiem ci ze jakby moje auto tak załatwił to bym mu nastrzelał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: