[ B4 1.9TDI ] Gdzie tankować diesla ?
[ B4 1.9TDI ] Gdzie tankować diesla ?
Gdzie tankujecie paliwo w waszym mieście :?:
Aby nie mieć problemów z silnikiem (turbina, wtryski itp) to warto inwestować w dobre paliwo :?:
Co polecacie :?:
1.Polecam stacje -- ewentualnie dlaczego
2.Odradzam stacje -- ewentualnie dlaczego
Aby nie mieć problemów z silnikiem (turbina, wtryski itp) to warto inwestować w dobre paliwo :?:
Co polecacie :?:
1.Polecam stacje -- ewentualnie dlaczego
2.Odradzam stacje -- ewentualnie dlaczego
Ostatnio zmieniony 14 gru 2010, 22:26 przez joandaw, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.6 ABC
swip pisze:oby nie auchan, caerfour, tesco, neste
a dlaczego nie?
zatankuj i przy -20 bedziesz wiedzial
Muszę zaprzeczyć co do auchan. Tankuje tam jak tylko mam okazję, moi znajomi regularnie od kilku lat i nikt nigdy nie miał żadnych problemów z odpalaniem na mrozie, a cena paliwa z auchan bezkonkurencyjna.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
hm ja tankuję na orlenie i tamtej zimy przygód nie miałem chociaż było przecież po -30 :roll: a znowu tej zimy było -20 i już miałem w filtrze wstępnym kaszkę :evil: najlepiej to odrazu zalać trochę benzyny i jest pewne :mrgreen: wiem że statoil ma najlepsze paliwa na zimę ;-)ale niech się wypowiadają inni
a ten dodatek w ogóle pomoże ? Bo moim zdaniem to nie za bardzo, pozatym co do tego lepszego paliwa to akurat raz zatankowałem do pełna i zrobiłem o 200km mniej niż na normalnym na stacji BP a cena przecież większa i miało auto mniej palić Teraz tylko orlen ewentualnie jakieś małe stacje i jakoś daje rade:)tylko shell już tyle lat tankuje i nie koniecznie vpower można czasem zrobić pół na pół i raz na 15 tyś dodatek stp do czyszczenia wtrysków koledze też na neste zamarzło paliwo
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
Shell i czasem w wakacje Orlen i Bliska.
Shell bena, Shell gaz i Shell olej do silnika (ważne żeby było z pewnego sklepu).
Spryciarze robią przelewki oleju silnikowego czyli 10W robią z 15W zmieniając butelki a z 10W robia 5W i mają butle fullsyntetyku gratis i spory zarobek na różnicy w cenie oleju-częste na allegro).
Shell bena, Shell gaz i Shell olej do silnika (ważne żeby było z pewnego sklepu).
Spryciarze robią przelewki oleju silnikowego czyli 10W robią z 15W zmieniając butelki a z 10W robia 5W i mają butle fullsyntetyku gratis i spory zarobek na różnicy w cenie oleju-częste na allegro).
- percevalle
- Audi 80 Klub
- bendinger5
- Forum Audi 80
mój kumpel tankował na statoilu tego golda i jak były mrozy w zeszlym roku w styczniu i w grudniu to mu zamarzało za każdym razem, a ja w tym roku jeździłem jeszcze w te mrozy na letnim paliwku od kumpla i za każdym razem zapalał, nawet w -20 :mrgreen: ale też staram się tankować na statoilu tylko, lub ewentualnie na blisce.
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80