[B4 1Z] ABS wlaczjaca kontrolka, włączający ABS wolna jazda
[B4 1Z] ABS wlaczjaca kontrolka, włączający ABS wolna jazda
Witam, mam dwa problemy z ABS, jeden to taki, że włącza się kontrolka ABS przy szybkiej jeździe powyżej 110-120km/h i gaśnie po zgaszeniu silnika, po ponownym odpaleniu silnika jest już normalnie, czyli zgaszona.
Drugi problem to załączający się układ ABS przy wolnym hamowaniu np. przy dojeżdżaniu do świateł, na suchej letniej drodze, więc nie powinien się włączać, a większość hamowania wolnego kończy się pulsacyjnym stukaniem pompy ABS.
Ostatnio tez przy normalnej wolnej jeździe bez hamowania, w czasie jazdy, włączyła się ze dwa razy kontrolka ABS, wcześniej jedynie powyżej 100km/h to się zdarzało, czy ma ktoś pomysł co może być przyczyną i czy może się pogłębić to uszkodzenie, lub coś uszkodzić więcej od tego?
Drugi problem to załączający się układ ABS przy wolnym hamowaniu np. przy dojeżdżaniu do świateł, na suchej letniej drodze, więc nie powinien się włączać, a większość hamowania wolnego kończy się pulsacyjnym stukaniem pompy ABS.
Ostatnio tez przy normalnej wolnej jeździe bez hamowania, w czasie jazdy, włączyła się ze dwa razy kontrolka ABS, wcześniej jedynie powyżej 100km/h to się zdarzało, czy ma ktoś pomysł co może być przyczyną i czy może się pogłębić to uszkodzenie, lub coś uszkodzić więcej od tego?
Czy Polski vag 4.9 da rade wykazać gdzie są te uszkodzenia i czy to czujnik czy koronka abs?kamsta pisze:Diagnostyka vag i odpowiedź gotowa idzie szukać uszkodzenia. Może to byc początek końca czujnika a może koronka abs jest nie tak. Ale vag ci powie gdzie szukać.
Pomiary powinny być w czasie jazdy czy tylko na włączonym zapłonie wystarczy?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
Próbowałem kablem się podpiąć, mam taki z opisem "KKL VAG-COM for 409.1" i próby Vag- Com jak i Polski Vag 2.5 i 4.9 zakończyły się niepowodzeniem "Błąd komunikacji" czasem na VAg-Com ustawiłem port i pokazało, że ok, ale po włączeniu Select i Abs, blad polaczeniakamsta pisze:Jak odczytasz błędy to będziesz wiedział o co chodzi a przynajmniej o które koło chodzi. 4.9 powinien dac radę ale polecam 3.11 dobrze smiga na starszym osprzecie:-)
-
- Forum Audi 80
- Silnik:
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80