Witam, zamówiłem cały kompletny przód do swojego audi, od tarcz z klockami po amortyzatory, koncowki itd itd.
Coś stuka z prawej strony - nie na dużych dołach tylko np. jak jadę po zamarzniętej ziemi.
Na mój słuch i po poruszaniu kołem wychodzi, że to łożysko amortyzatora.
Oczywiście owe łożysko jest nowe i ma 5dni jazdy na aucie - producent FEBI, identyczne jest z lewej strony.
Sam wszystko robilem, jestem pewien ze wszystko poskręcane perfekt.
ok czas na pytanie: są dwa rozmiary tych łożysk 37mm i 41mm,w sklepie w którym kupowałem wygląda to tak:
FEBI:
Grubość [mm]: 37
Średnica wewnętrzna [mm]: 14
drugie również FEBI:
Grubość [mm]: 41
wziąłem 37mm, czy możliwe, że te kilka mm robi ten stuk?
w ogole skad wiadomo jakie łożysko tam na góre? paranoja...
może ktoś to przerabiał...
[B3 ALL] górne mocowanie amortyzatora / mcpherson-łożysko
Poczytaj tu, nie musi to być łożysko, zwłaszcza że założyłeś nowe.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,534,1429 ... orow_.html
http://forum.gazeta.pl/forum/w,534,1429 ... orow_.html
Re: [B3 ALL] górne mocowanie amortyzatora / mcpherson-łożysk
poduchy FEBI ? ha było zostawić stare i nie wymieniać nowe Febi to badziew , opisywałem ten problem u siebie na 2 kompletach Febi,jeden padl po ok chyba 300 km poduchy siadły i stuk był jeszcze większy drugi komplet to samo siadł i padł po ok 500 kmPozio pisze:Witam, zamówiłem cały kompletny przód do swojego audi, od tarcz z klockami po amortyzatory, koncowki itd itd.
Coś stuka z prawej strony - nie na dużych dołach tylko np. jak jadę po zamarzniętej ziemi.
Na mój słuch i po poruszaniu kołem wychodzi, że to łożysko amortyzatora.
Oczywiście owe łożysko jest nowe i ma 5dni jazdy na aucie - producent FEBI, identyczne jest z lewej strony.
Sam wszystko robilem, jestem pewien ze wszystko poskręcane perfekt.
ok czas na pytanie: są dwa rozmiary tych łożysk 37mm i 41mm,w sklepie w którym kupowałem wygląda to tak:
FEBI:
Grubość [mm]: 37
drugie również FEBI:
Grubość [mm]: 41
wziąłem 37mm, czy możliwe, że te kilka mm robi ten stuk?
w ogole skad wiadomo jakie łożysko tam na góre? paranoja...
może ktoś to przerabiał...
przy zmianie na nowe ori z aso BOGE jak przystawiłem do tych Febi po paru km tak naprawde różnica w wysokości byla napewno 5mm wiec nikt mi nie wmówi że Febi to dobra poduszka na orginalnych jezdze juz pare lat i tak jak było tak jest cicho do dnia dzisiejszego
[ Dodano: 2014-01-20, 20:01 ]
sama kolumna mc persona jak podnosisz luz będzie miała bo taka jest budowa w 80 tkach poducha amortyzatora nie jest przykrecana do karoserii jak to w innych autach typu np. BMW gdzie masz jeszcze w kielichu na 3 srubyPozio pisze:tuleje sa wporządku, tak jak pisalem, wszystko jest nowe. od lacznikow po koncowki amortyzatory itd. jak poruszam za kolo podniesione na lewarku w sposob taki jak skreca to widze wyrazny ruch calej kolumny przy górze, tak jakby tam byl gdzies luz. ale dalczego?
w 80-tce na górze masz tylko kieliszek metalowy ,gdzie przy jezdzie na nierównosciach nie pozwala na wypadniecie wystarczy zerknąć na szkic w etce