[B4 2.0 16V ACE] Jakie łączniki stabilizatorów?
[B4 2.0 16V ACE] Jakie łączniki stabilizatorów?
Pytanko jak w temacie. Jakie polecacie, żeby zaraz nie kupować następnych. Chodzi mi o producenta.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 maja 2007, 17:30 przez PABLO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Jak są metalowe to metalowe bym brał.PABLO pisze:I jeszcze mam takie pytanko. Jakie wybrać? Plastykowe czy metalowe???
Z tego co się pytałem w sklepie to do Quattro na tył idą plastyki a na przód już mam wybór (są metalowe i są plastykowe). Który będzie lepszy? Czy jest wogóle jakaś znacząca różnica między nimi?
Plasikowe szybko się wybijają a ludzie robią tak, że kupują końcówkę drążka kierowniczego chyba od malucha i kombinują spawająć na długoś jakimś prętem i ponoć nie zniszczalne. Sam nie robiłem, bo najtaniej się kupi po 20 zł jak nie taniej, łatwo wymienić, poza tym co 30 40 tyś wymieniam całą zawiechę więc się nie bawię.
jak chcesz jezdzic i nie zaglądać to albo lemforder albo trw. TRW: JTS 147, JTS 105, JTS 106, lemforder 10055, 14595, 14596 a moog jet też spoko ale robi tylko przód: AU-LS-7179. tylne łaczniki sa tylko metalowe a przednie plastikowe sobie odpuśćI jeszcze mam takie pytanko. Jakie wybrać? Plastykowe czy metalowe???
Z tego co się pytałem w sklepie to do Quattro na tył idą plastyki a na przód już mam wybór (są metalowe i są plastykowe). Który będzie lepszy? Czy jest wogóle jakaś znacząca różnica między nimi?
- krzysiek11
- Forum Audi 80
Re: [B4 2.0 16V ACE] Jakie łączniki stabilizatorów?
Założyłem oryginał z serwisu 190 zł !! wytrzymał 1.5 roku (plastikowy). Tani zamiennik 3 miesiące. Z tego co wiem trzeba wolniej jeździć po zakrętach to wytrzymają dłużej.
[ Dodano: 2017-08-22, 14:50 ]
minon1 pisze:sam się zastanawiam nad tym , aby wsadzić cały drążek kierowanych boczny wraz z końcówkami do malucha , sama rurka łącząca drążki ma około 240mm ( u nas cały łącznik ma około 270 mm ) , mam już dość wymiany tych łączników co pół roku, czy lepsze czy najtańsze tak samo wytrzymują , robił ktoś ten patent od malucha ?PABLO pisze: ludzie robią tak, że kupują końcówkę drążka kierowniczego chyba od malucha i kombinują spawająć na długoś jakimś prętem i ponoć nie zniszczalne. Sam nie robiłem, bo najtaniej się kupi po 20 zł jak nie taniej, łatwo wymienić, poza tym co 30 40 tyś wymieniam całą zawiechę więc się nie bawię.