[ 80 b3 1,8S] Niepokojące stuki przy ruszaniu
[ 80 b3 1,8S] Niepokojące stuki przy ruszaniu
Panowie dopadł mnie problem tego typu, iż dość głośno stuka mi przednie prawe koło przy ruszaniu - przyspieszaniu - hamowaniu. Stojąc na parkingu i pchając kołem zauważyłem, że koło chodzi w przód i tył. Dodam, że wymieniałem sworznie wahacza ( 2 tyg temu) i dzisiaj przegub, bo też kończył swój żywot. Przypuszczałem przegub jednak usterka dalej występuje, a jeszcze pare dni temu tego nie było. Na dodatek z amorka pociekł olej, jednak dalej trzyma i nie czuć, że jest zużyty. Oczywiście pójdzie do wymiany jednak nie wydaję mnie się, że to przez niego koło chodzi w przód i tył.Na drugim kole wszystko jest OK. Nie mam pojęcia co może być z tym kołem, a to jest dość niebezpiecznie bo stuk jest naprawdę głośny. Mam nadzieję, że wyraziłem się dość jasno i proszę o jakieś porady
Ostatnio zmieniony 26 sie 2010, 23:05 przez pitaaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
tulejki są lemfordera więc o badziewiach nie ma co pisać Ale czy to one są temu winne? wcześniej, gdy były wybite, nigdy nie działo się tak jak teraz. Myślę, że przyczyna tkwi gdzie indziej ale mogę się mylić..
[ Dodano: 2010-08-27, 14:55 ]
No i panowie wyjaśniło się. Winna była jedna niedokręcona śrubka na wahaczu, która trzyma sworzeń. Zerwany był gwint na nakrętce. Po wymianie wszystko jest w jak najlepszym porządku <ok>
[ Dodano: 2010-08-27, 14:55 ]
No i panowie wyjaśniło się. Winna była jedna niedokręcona śrubka na wahaczu, która trzyma sworzeń. Zerwany był gwint na nakrętce. Po wymianie wszystko jest w jak najlepszym porządku <ok>