witam,
przy prędkości ok 60km/h strasznie hałasuje coś z przodu, nie wiem czy to opony czy łożysko. przy 70km/h trochę ciszej a przy 90 znowu głośniej a przy 100 znów ciszej. co to może być,albo jak sprawdzić. póki co sprobuję przełożyć z lewej na prawą opony.
pozdrawiam
[B4 1.9 TDI] Problem z hałasem
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 TDI] Problem z hałasem
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 11:48 przez kacperek285, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
przełożyłem teraz opony, sprawdzałem ruszając kołem czy nie ma luzów i nie wyczułem ich wiec oby to nie łożysko. łożyska wymieniałem ok 2 lata temu [ok 30 tyś] kiedy objawem było szum przy skręcaniu w lewo.wymieniłem obydwa.teraz te szumy przy skręcaniu nie nasilają sie. zobaczę co dało zmiana opon z L na P bo jadę w trasę 80 km.
pozdro
pozdro
-
- Forum Audi 80
Przerabialem ten sam temat ostatnio, co Ty teraz, halasowalo mi z przedniej czesci podwozia, nie czulem wyraznie z ktorej strony,jednak wyrazniejsze odglosy dochodzily od strony pasazera,dlatego wymienilem prawe lozysko, odglos pozostal, z racji kiepskich opon wymienilem rowniez i te opony na nowe, jednak szum nie ustal, nastepnie wymienilem lozysko kola lewego, jest cisza jak makiem zasial:) a juz po cichu podejrzewalem skrzynie biegow, na szczescie okazalo sie ze to "tylko" lozyska.... Z doswiadczenia powiem Ci, ze nie warto oszczedzac na nich, lepiej troche dolozyc i kupic jakies porzadne.
Tez najglosniejszy szum mialem przy 60km/h, przy wymianie rozebralem stare lozysko, w ktorym na biezni widoczny byl wyrazny "rak", czyli ubytek materialu - prawdopodobnie blad technologiczny przy wykonaniu lozyska.
Czujesz jakies drgania w kierownicy?
Tez najglosniejszy szum mialem przy 60km/h, przy wymianie rozebralem stare lozysko, w ktorym na biezni widoczny byl wyrazny "rak", czyli ubytek materialu - prawdopodobnie blad technologiczny przy wykonaniu lozyska.
Czujesz jakies drgania w kierownicy?
Jeśli przy skręcie w jedną stronę szum zanika, a w drugą nasila się to pewnie łożysko. Najlepiej podnieść auto i zakręcić kołem.
Kiedyś jeździłem autem, które przy 90 wydawało dziwny dźwięk. Jak się później okazało - łożysko <ok>
Edit:
Opony jak huczą to raczej z obu stron tak samo. Zawsze możesz zamienić tył z przodem i zobaczysz.
Kiedyś jeździłem autem, które przy 90 wydawało dziwny dźwięk. Jak się później okazało - łożysko <ok>
Edit:
Opony jak huczą to raczej z obu stron tak samo. Zawsze możesz zamienić tył z przodem i zobaczysz.
-
- Forum Audi 80