Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Coupe B2]Same problemy z zawieszeniem...

xGrizzlix
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: xGrizzlix » 10 sty 2007, 21:33

Po pewnej przerwie... tak jak mowilem - cala zawiecha jest obok samochodu :mrgreen: I co sie okazalo... tuleje na wózku są do wymiany!! A byly kupione w tym roku!! :-x Ja nie wiem co oni teraz produkuja :-/ Do tego doszla poduszka pod skrzynia i tak jak myslalem mocowanie amorka ( tez wymieniane niedawno ). Nowe czesci juz kupi mechanik ... niby porzadne :roll: Ma jeszcze pojechac na geometrie jutro... i za robocizne + geometrie + jazda po czesci , mam mu zaplacic 100 zl :mrgreen: Ja nie wiem jaki on ma w tym biznes..ale co do cen zawsze mnie zaskakuje !! ( pompe wody nowa wraz z wymiana - 60 zl ). Ale ma jeden minus... niby ma byc w 2 dni, a wychodzi z tego 10 dni :-P Dzieki za pomoc wszystkim, mam nadzieje,ze juz nie bede musial to zagladac :lol:

Awatar użytkownika
idealny71
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: idealny71 » 09 lut 2007, 16:13

xGrizzlix pisze:Na razie mi poszło mocowanie górne amorka ( po 5 tys km :lol: ) i mam to do wymiany. Ale znowu pojechalem na szarpaki i znowu dla kazdego zawiecha jest sztywna :roll: Luz jest slyszalny z okolic podlogi, lewa strona... i przy ruszaniu i zmianie biegu slychac stukniecie, jakby z zawieszenia. I mam pytanie ... ile placicie za zrobienie pelnej geometrii?? I czy moze ktos zna dobrego mechanika z Łodzi i okolic ?? ;-)

pelna geometria w sosnowcu to 70zl.
a jesli chodzi o lozysko amora przod to wymieniam co pol roku.
po prostu jest urok naszych drog bo zawieszenie audi jest twarde i gdzies te mikro drgania musza sie ujawnic!!!!!!!!!!

rokefeler
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rokefeler » 12 lip 2007, 23:21

xGrizzlix mam pytanie czy po tej wymianie stukania ustaly?
Czy posiadasz jakies rysunki jak zdemontowac tuleje wozka?Czy ma ktos zdjecia jak wyglada uszkodzona a jak powinna wygladac dobra ?U mnie kazda wyglada inaczej tzn wysokosci ich sa inne.Czy to swiadczy ze sa uszkodzone?

Awatar użytkownika
idealny71
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: idealny71 » 13 lip 2007, 10:46

rokefeler pisze:xGrizzlix mam pytanie czy po tej wymianie stukania ustaly?
Czy posiadasz jakies rysunki jak zdemontowac tuleje wozka?Czy ma ktos zdjecia jak wyglada uszkodzona a jak powinna wygladac dobra ?U mnie kazda wyglada inaczej tzn wysokosci ich sa inne.Czy to swiadczy ze sa uszkodzone?
z tego co pamietam tulejka kosztuje 20zl tulejek jest 4
aha i dobrze jest tez wymienic przy okazji puduszke silnika w belce i skrzyni biegow oraz poduszki pod silnikiem.
koszt poduszek okolo 200 zl plus wymiana 400zl
z tym ze taka operacje przeprowadza sie raz na 200tys.
i warto sprawdzic tulejki na wahaczach koszt tujeki to 12 zl jest ich 4 a wymiana 100zl
czasem takie stuki to nie wina wozka lecz wlasnie wahaczy lub luznego ukladu wydechowego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl