[80 b3 1.8 PM]Stukanie zawiezenia
-
- Forum Audi 80
[80 b3 1.8 PM]Stukanie zawiezenia
Wiatam! Mam problem z zawieszeniem.Podczas przejezdzania przez garby albo przez tory słychac mocne stuki w przednim zawieszeniu.Stuki nasilają sie przy skreconych kołach w lewo badz w prawo.NA samych dziurach nie jest to tak słyszalne.Wymienione w samochodzie jest chyba wszystko i nie wiem co to moze powodowac.Wymienione m.in tuleje wahacza,koncówki drązków kierowniczych,łaczniki stabilizatora(wymienione gdzies około 30 tys temu),amory plus poduszki,sworznie wahacza,gumy wew stabilizatora,gumy na saniach tez około 30 tys temu.Jakie elementy najczesniej ulegaja uszkodzeniu?JAk myslicie co moze byc przczyna tych stuków??Czyzby te łaczniki juz siadły bo jak je ogladałem to guma jest na nich lekko popękana.Poztym musze dodac ze przy małych szybkich ruchach kierownica słychac stuki ale nie pochodza one od koncowek drązków.Czy to swiadczy o tym ze przekładnia padła?Pozatym stukaniem to nie ma zadnych wycieków.Prosze o porade bo zwariowac mozna:D P.s czytajac posty dotyczace zawieszenie nie znalazłem odpowiedzi adekwatnej do mojej sprawy i dlatego ten wpis;d;d;d