[B4 1.9TDI 1Z] stuki po wymianie zawieszenia pomocy
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9TDI 1Z] stuki po wymianie zawieszenia pomocy
witam wszystkich klubowiczow.Mam taki problem wymienilem cale zawieszenie w mojej audicy i nadal bylo slychac stuki...pewien mechanik doradzil mi aby w kolumne tam gdzie wchodzi teleskop zalac to olejem i zalozyc tak.Sprawa wyglada nastepujaco fakt uspokoilo sie ale teraz znow zaczyna byc slychac to sam tylko ze slabiej... i z tego co czytalem to moga byc dwa problemy minimalnie krotszy teleskop lub tulejka co trzyma lozysko na teleskopie sie popuscila a nie chce juz trzeci raz ustawiaz zbierznosci kol bo za kazdym razem mam auto rozbiegane jak wyciagne kolumne prosze o porady bym mial pewnosc ze jesli bede musial kolejny raz wyciagnac kolumne to bym ten temat mial juz z glowy bo niechce mi sie trzeci raz wracac do tego samego pozdrawiam wszystkich klubowiczo i czekam na poodpowiedzi
-
- Forum Audi 80
wymienilem tak sworznie na wachaczu koncowki drazkow tuleje na wachaczach amorkii tak amorki sa "kyb"niewim jak sie pisze kajaba sie czyta chyba a reszty firmy nie pamietam ale jest 100% pewne ze reszta czesci do zawieszenia sa z dobrej firmy bo mam gosca co u niego kupuje od 10 lat i nigdy na jakosc nie narzekam i zawsze mnie sie pyta czy dobrej firmy towar czy tansze w tym napewno problem nie lezy chodzi tu o zamontowanie gdzie blad zrobilem albo czego nie wiedzalem maglownica to tez niejest bo to samo mi sie robilo wczesniej zlozylem bylo elegancko ani najmniejszego stuku po jakims czasie bardzo nie przyjemne odglosy wydawalo zawieszenie zalalem tym olejem i bylo znow bez najmniejszego odglosu w zawieszeniu a teraz to samo sie dzieje zaczyna stukac i mam dziwne odczucie jakby ten teleskop byl zle zamontowany tam czytalem na innym temacie ze gosc mial to samo dal dodatkowa podkladke i cisza ale ja jak kupilem te teleskopy to w komplecie mialem podkladki moze trzeba dac jeszcze jedna albo ta tulejka co trzyma to lozysko na amortyzatorze jak myslisz?
[ Dodano: 2010-09-05, 11:48 ]
a i jeszce te gumy z lozyskami na amorku tez wymienilem
[ Dodano: 2010-09-05, 11:54 ]
stuki slychac tak jaby z prawego kola dokladniej okreslic tego nie jestem wstanie bo i to nie jest zawsze na glebszych wybojach ale nie na pojedynczym na kilku pod rzad sluchac czasem jak zatrzymam sie i cofam tez slychac ale tylko przy starcie jak mu sie uda to musi byc jakas glupotka...jak bede mial jak dojsc zabka miedzy zwwojami sprezyny to dokrece teleskop i ta tuleje z gwintem na gurze co trzyma lozysko...
[ Dodano: 2010-09-05, 11:48 ]
a i jeszce te gumy z lozyskami na amorku tez wymienilem
[ Dodano: 2010-09-05, 11:54 ]
stuki slychac tak jaby z prawego kola dokladniej okreslic tego nie jestem wstanie bo i to nie jest zawsze na glebszych wybojach ale nie na pojedynczym na kilku pod rzad sluchac czasem jak zatrzymam sie i cofam tez slychac ale tylko przy starcie jak mu sie uda to musi byc jakas glupotka...jak bede mial jak dojsc zabka miedzy zwwojami sprezyny to dokrece teleskop i ta tuleje z gwintem na gurze co trzyma lozysko...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
nie tylko ty walczysz z zawieszeniem :evil: ja mam też prawie wszystko wymienione i dalej puka i nie wiem gdzie :evil: ta nakrętka co trzyma łożyska górne może ci się odkręciła bo ona tak lubi :evil: ja mam górne mocowanie przerobione na te z forum (inne poduszki i łożyska ) i dalej puka chyba zamienię znowu na ori :evil: u mnie to słychać pukanie i sprężyny <buu> także nie wiem co jest grane w sumie to amorków nie zmieniałem ale jak kiedyś znajdę chwilę to rozbiorę wszystko w drobny mak i będę szukał tego ch.... pukania <mur>
-
- Forum Audi 80
no to sprobuje te gumy wymienic a i stabilizator tez byl wymieniany koledzy...i cos go dalej boli jak bedziesz wymienial amorki to zalej wklad olejem tak jak ja to zrobilem idaj pod ta srube mocujaca teleskop dodatkowa podkladke bo ja tylko zalalem olejem i sie uspokoilo a kolega w innym temacie pisal wlasnie ze dal podkladke pod amor i nic nie stuka....ja jutro bede probowal po dokrecac wszystko co sie da i jak bedzie jakis efekt to napisze a to ze sprezyna Ci dzwoni to moze nie lezec w tych blaszkach odgietych zobacz sobie jak jest ulozona przyjacielu to jeszcze zostaja te gumy co pisal kolega na stabilazatorach i niewiem czy dobrze to okresle gumy mocujace kolyske bo tez slyszalem ze to moze byc to.To te gumy za 5zl by tak stukaly?????? <mur>